KVK Ninove - RFC Wetteren

Seizoen 2021-2022
Competitie
4/12/2021 - 19:30
De Kloppers - Denderstraat 9402 Meerbeke
KVK Ninove
3 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

38'
1-0
Romero
72'
2-0
Tshimanga
78'
3-0
Grancea

Kaarten

60'
Vaeyens
65'
Vaeyens
68'
Van Der Sijpt

Wedstrijdverslag | 4/12/2021

KVK Ninove - RFC Wetteren
3 - 0

De zaterdagavondtrip naar leider Ninove resulteerde andermaal in een nederlaag voor een, wegens de vele gekwetsten, onuitgegeven elftal van RFC Wetteren. Weer werd het zwakke punt van de bezoekers blootgelegd: scoren. Zeer verdienstelijk weerwerk in de eerste helft volstond niet om een snedigere thuisploeg van een verdiende zege te houden.

Ninove dreigt eerst maar ziet een goal afgekeurd voor buitenspel (14’). Een te zwak schotje van De Bruycker is de Wetterse reactie (15’). Na een knappe aanval via de Elaut-brothers wurmt Willemijns zich vrij op links, Lamrani kan net niet bij zijn scherpe voorzet (20’). Thsimanga probeert Segers te lobben maar de Wetterse doelman is wakker (26’). Ninove heeft meer balbezit  en domineert maar een goed georganiseerd, vinnig en snedig RFCW houdt met zijn solide vijfmansverdediging goed stand. Grancea schiet met scherp nipt naast (37’). Kort voor de rust kan Romero een terugbotsende bal over de doellijn duwen (38’ 1-0).

Segers duwt een knal van Grancea met veel bravoure uit zijn doelvlak (47’) en reageert één minuut later nog eens gepast. Een kopstoot van Van Der Sijpt gaat nipt naast de verste staander (60’). Na een goed uur spelen pakt Vaeyens op vijf minuten tijd twee gele kaarten en leider Ninove moet met tien verder. Je zou wat meer Wetterse dominantie verwachten, het tegendeel is waar. Ninove blijft heer en meester. Segers moet zich gewonnen geven op een strakke schuiver van Tshimanga, de beste man op het veld (72’ 2-0). Van Den Noortgaete stopt een verraderlijke schicht van Dib (73’). De numerieke minderheid speelt de kompetitieleider geen parten. Na een knappe aanval via invaller De Corte is Segers kansloos op een knal van Grancea (78’ 3-0). De Wetterse doelman keert een ver schot van Persoons in twee keer (82’). Willemijns mist van dicht de eerredder, Van Den Noortgaete redt met een beenveeg (83’). Romero krult een vrijschop richting winkelhaak, Segers voorkomt een tweede treffer van een haast onzichtbare Ninoofse topscorer (88’). (KlemDG)

  

Opstelling KVK Ninove

Van Den Noortgaete, De Wannemacker, Hertveldt (88’ Van Der Perren), Grancea, Romero, Ntambue (75’ De Corte), Tshimanga,Vaeyens (60’ geel + 65’ geel = rood), Mariën, Persoons, Bael (88’ Onderbeke)

Invallers: Jacobs, Van Der Perren, Onderbeke, De Corte

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Van Der Sijpt (68’ geel), Boudry, De Bruycker, Lamrani, Willemijns, Heymans, Dib (79’ De Caigny), Elaut A, Elaut K (46’ Van De Geuchte), Liessens,             

Invallers: Van Acker, Van De Geuchte, Berbic, De Caigny

Scheidsrechters

De Keyzer Tim