KSV Oudenaarde - RFC Wetteren

Seizoen 2021-2022
Competitie
7/11/2021 - 14:30
Burgemeester Thienpontstadion - Prins Leopoldstraat 89, 9700 Oudenaarde
KSV Oudenaarde
3 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

22'
1-0
Heirwegh
54'
2-0
Heirwegh
65'
3-0
De Buysscher
88'
3-1
Elaut K
92'
3-2
Dutoit (owngoal)

Kaarten

42'
Vandenheede
80'
Heirwegh

Wedstrijdverslag | 7/11/2021

KSV Oudenaarde - RFC Wetteren
3 - 2

RFCW verliest zijn tweede zespuntenmatch op rij. Volgende week wacht nummer drie, thuis tegen hekkensluiter SK Ronse. De kelderkraker in Oudenaarde was eigenlijk al na een goed uur beslist. De jongens van trainer Leleu, die de kompetitie startten met de ambitie binnen de top vijf te eindigen, stonden toen met 3-0 voor en keken al vreugdevol uit naar een tweede zege van het seizoen. Maar in een onverwacht slot kwamen de Wetteraars plots terug tot  3-2, de tijd was echter te kort om nog voor paniek te zorgen bij de thuisploeg.

RFCW start het vinnigst en Willemijns mist al snel de kans op een bezoekende voorsprong (8’). Een laag schot van de kleine aanvoerder Martens wordt door Segers makkelijk gestopt (15’). Dutoit gaat gepast plat op een vrijschop van De Bruycker (18’). Heirwegh mag met de ogen dicht een subliem hakje van De Buysscher afwerken (21’ 1-0). Segers duwt een lage schuiver van Heirwegh in hoekschop (30’). Op een corner van Boudry kopt Van Der Sijpt over (31’). De vrijschop voor een fout op Elaut A. wordt door De Bruycker nonchalant en zonder overtuiging ruim over gemikt (43’). Rust 1-0.

Na de koffie is Oudenaarde meteen aan zet. Heirwegh, op weg naar de 2-0, struikelt in de zestien over het leder (49’). Van Der Sijpt, voor de gelegenheid defensieve middenvelder, schiet vanop 25 m naast (51’). Een offensieve Liessens dwingt een hoekschop af, die door De Bruycker ver over alles en iedereen wordt getrapt (53’). Aan de overzijde is het wel raak. Verstraete omspeelt de verdedigers, doelman Segers incluis, en legt slim terug op Heirwegh, die zijn makkelijkste goal van het jaar maakt (54’ 2-0). Een minuut later ontsnapt RFCW tot drie keer toe aan de 3-0, Segers en de staander voorkomen dit (55’). De thuisploeg is heer en meester. Heirwegh knalt een vrijschop randje zestien meter, over de dwarsligger (58’) en Mingiedi kopt in de handen van Segers (61’). De Bruycker dropt een vrijschop voor doel, Lekhechine devieert in hoekschop (63’). De Buysscher ontsnapt, lobt over de uitkomende Segers en werkt beheerst af (66’ 3-0). De Buysscher mikt nog naast een open doel (76’) en invaller Verspeeten is te nonchalant voor een vierde treffer (80’). Een clevere invaller Elaut K lobt van nabij de middellijn over de uitstaande Dutoit (88’ 3-1) en in de extratijd dreigen Liessens en Mertens, op een vrijschop van De Bruycker, voor de kooi, Dutoit komt te laat (91’ 3-2). Onverwacht nog enige spanning, maar toch een verdiende zege van een zeer uitbundige thuisploeg. (KDG)

 

Opstelling KSV Oudenaarde

Dutoit, Van Herreweghe, Essikal, Lekhechine, Vercauteren, Heirwegh (83’ Coopman), Martens, Mingliedi, Vandenheede, Verstraete (76’ Verspeeten), De Buysscher (88’ Cambier)

Invallers: Verbrugge, Cambier, Verspeeten, Coopman

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Van De Geuchte, Van Der Sijpt, Boudry, De Bruycker, Willemijns (65’ De Caigny), Heymans, Elaut A (79’ Elaut K), Broos, Liessens, Rufai (65' Mertens)                                                                                                     

Invallers: Van Acker, Mertens, Elaut K, De Caigny

Scheidsrechters

Windels Christophe