K. Olsa Brakel - RFC Wetteren

Seizoen 2021-2022
Competitie
24/10/2021 - 15:00
Parkweg 15 - 9660 Brakel
K. Olsa Brakel
2 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

48'
0-1
Dib
50'
1-1
Nelis
52'
2-1
D'Hondt

Kaarten

25'
Gheeraert
42'
Van Hoecke
87'
De Vlaminck (T2)
92'
Haezebroeck

Wedstrijdverslag | 24/10/2021

K. Olsa Brakel - RFC Wetteren
2 - 1

RFCW laat in het begin van de tweede helft een 0-1 voorsprong in twee minuten verloren gaan. In een aantrekkelijke partij is RFCW lange tijd de evenknie en zou een gelijkspel hebben kunnen verantwoorden.

Zenuwachtige start van de bezoekers maar de kleine foutjes worden niet afgestraft. Willemijns verslikt zich in een eerste kans voor RFCW (5’). Op voorzet van Boudry devieert de al vlug ingevallen Mertens richting doel, Otte duwt de bal over de deklat (18’). Op een snelle counter krijgt Nelis een uitgelezen kans op voorzet van de snelle Shala, Segers gaat gepast plat (30’). Misverstand tussen Denis en doelman Otte levert een kans op voor Mertens (38’). Eén minuut later eindigt een mooie aanval van de Wetteraars in een strakke voorzet van Rufai, maar niemand is tijdig voor doel voor de afwerking (39’). Olsa wordt gevaarlijk en claimt zelfs een strafschop (40’). Thissen mikt een vrijschop naast de staander (43’) en Van Der Sijpt blokt een dreigende Nelis af (45’). Rust 0-0.

Vrij snel komt RFCW op voorsprong. Dib straft een foutje in de lokale verdediging af en lobt Otte (48’ 0-1). De gelijkmaker valt te snel voor de Wetteraars en tot overmaat van ramp volgt een tweede lokale treffer nog vlugger dan verwacht. Na hoekschop en wat scrimmage voor het Wetterse doel kan Nelis van dicht gelijkmaken (50’ 1-1) en de ingevallen D’Hondt mag wat later vrij aanleggen, zijn laag schot gaat onder Segers door (52’ 2-1). Van een onverwachte en koude douche gesproken bij dit zomers weertje. Olsa duwt door maar verder dan een reeks korte hoekschoppen komt het niet. RFCW loert op de counter. Nelis kopt een voorzet van D’Hondt in de handen van Segers (56’). Otte pakt een hoge hoekschop van Rufai (73’). De poging van Dib is te zwak en van te ver (74’). Thissen krult een vrijschop van tegen de hoekschopvlag hoog voor doel, Segers wordt gefould (76’). De Wetterse doelman gaat gepast neer als Shala dreigt (80’). T2 van Olsa kijkt wegens herhaald tegen een gele kaart aan (82’). Rufai komt nog dicht bij de niet onverdiende gelijkmaker op voorzet van de ingevallen Berbic maar aarzelt iets te lang (90’). Ook Van Hoecke kan in een ultieme poging niet meer scoren (91’). Olsa Brakel, dat volgens hun voorzitter geen titelambities heeft, blijft door die nipte zege in de top drie van de rangschikking. (KDG)

 

Opstelling K. Olsa Brakel

Otte, Ndefe (80’ Van Eerstvelde), Haezebroeck (92’ geel), Nelis, Thissen, Buyens,  Denis, Bogaert, Shala, Lambrecht (46’ D’Hondt), Cordie (34’ Desmet),                                                                                                            

Invallers: Lenvain, Desmet, Van Eerstvelde, D’Hondt

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Van Der Sijpt, Boudry, Gheeraert (25’ geel), De Bruycker,  De Scheemacker (9’ Mertens 83’ Berbic), Willemijns, Dib, Van Hoecke (42’ geel), Liessens, Rufai                                                                                                        

 Invallers: Van Acker, Mertens, Berbic, Broos

Scheidsrechters

Ghijselincks Rune