KRC Gent - RFC Wetteren

Seizoen 2021-2022
Competitie
9/10/2021 - 20:00
PGB-stadion - Eikstraat 85A - 9041 Oostakker
KRC Gent
0 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

44'
0-1
Van Hoecke
80'
0-2
Descheemaecker

Kaarten

31'
Liessens
86'
Leemans

Wedstrijdverslag | 9/10/2021

KRC Gent - RFC Wetteren
0 - 2

RFCW haalt zijn tweede driepunter op rij na een verdiende zege op KRC Gent. De Wetteraars scoren telkens op het einde van één helft en keren met een 0-2 zege vreugdevol huiswaarts. Als RFCW efficiënt afwerkt staat zelfs een hogere eindstand op het scorebord.

KRC Gent start wel vinnig en zet meteen druk voorwaarts. Een vrijschop van Hebbelinck randje strafschopgebied noopt Segers tot een redding (6’). Aan de overzijde kopt Descheemaecker rakelings over (7’). Na een half uur herstelt RFCW het evenwicht maar kan voor weinig gevaar zorgen. Een verre vrijschop van Vercruysse dwarrelt naast (35’). Net voor de rust komt RFCW op voorsprong. Een knappe aanval op links zondert een goede Boudry af. Zijn voorzet wordt in tweede instantie door Van Hoecke van dichtbij afgerond (44’ 0-1)

Na de rust is RFCW de meest actieve ploeg en zorgt voor enkele kansjes. Een ver schot van Elaut K suist over de dwarsligger (48’). Weer Elaut K kopt een corner van Dib nipt over (60’). Een van de paal terugkerende bal geeft Elaut K de kans op een dubbele voorsprong. Hij schiet van dichtbij over maar wordt toch teruggefloten voor buitenspel (65’). Een afgemeten kopstoot van invaller Carijn vlak naast de staander, wordt door Segers knap gepareerd (70’). Dib kijgt onverwacht een mooie kans maar houdt er enkel een corner aan over (72’). De tweede bezoekende goal moet altijd vallen in de 76’. Elaut K bedient vanop links de voor het doel alleenstaande Descheemaecker die wat onbeholpen op de goallie schiet, weg de dan al verdiende dubbele voorsprong. Twee minuten later wordt de tweede Wetterse treffer weer van een niet gemist. Van Hoecke dreigt met een harde knal, die door Londot wordt afgeweerd in de voeten van Descheemaecker, die naast mikt (78’). Diezelfde Descheemaecker maakt zijn misser van zojuist goed en zet de Gentse netten bol door de schicht van Dib, door Londot afgeweerd, binnen te knallen (80’). De fel hinderende lichtreclames achter beide doelen hebben uiteindelijk geen rol gespeeld in de verdiende bezoekende zege. (KDG)

 

 

Opstelling KRC Gent

Londot, Vercruysse, Davies, Nfodjo, Ertürk I (77’ Addo), Leemans (86’ geel), Hebbelinck, Ertürk H (65’ Walraeve), De Langhe (57’ Carijn), Pieters, Volckaert

Invallers: Wyngaert, Carijn, Addo, Walraeve

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Boudry, Gheeraert, De Scheemacker (81’ Willemijns), Heymans, Dib (90’ De Bruycker), Van Hoecke, Elaut A, Elaut K, Broos, Liessens

Invallers: Lamrani, De Bruycker, Willemijns, Berbic

Scheidsrechters

Calluy Rudy