RFC Wetteren - FC Gullegem

Seizoen 2021-2022
Competitie
2/10/2021 - 20:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 0
FC Gullegem

Doelpunten

65'
1-0
(pen.) Descheemaecker

Kaarten

77'
Damman
78'
Saidi

Wedstrijdverslag | 2/10/2021

RFC Wetteren - FC Gullegem
1 - 0

Doelman Segers en het veldoverwicht van RFCW hebben de Wetteraars hun eerste driepunter opgeleverd. Onder de gietende regen, vervelende windstoten en matige belangstelling won RFCW uiteindelijk deze zespuntenmatch niet geheel onverdiend. Ex-RFCW-trainer Devos, nu aan de slag bij Gullegem, had zich zijn terugkeer naar Wetteren enigszins anders voorgesteld.

RFCW start het vinnigst. Na hoekschop viseert Gheeraert de winkelhaak, Van Der Beken pareert knap in corner. Weer Gheeraert schiet aan de tweede paal onbesuisd over (3’). Geen vroege voorsprong voor de thuisploeg. Elaut K. krult met de buitenkant voet een perfecte voorzet voor doel, niemand is tijdig daar om af te werken (32’). Aan de overzijde komt Henneuse alleen voor Segers die kundig redt met de voet en een bezoekende voorsprong verhindert (33’).

Nagenoeg hetzelfde spelbeeld na de rust. Descheemaecker is sneller dan zijn belager, Van Der Beken redt de scherpe schuiver (58’). Een Westvlaams schotje van Defevere belandt te zwak in de handen van Segers (63’). Descheemaeccker mist een reuzekans maar wordt gehaakt in de zestien. Hij zet zelf de strafschop om (65’ 1-0). Elaut A. mikt over de dwarsligger (75’) en de voorzet van Dib raakt net niet tot bij Descheemaecker en Van Hoecke (76’). De ingevallen en vinnige Saidi komt nog dicht bij de gelijkmaker en treft het zijnet. (77’). Van Hoecke mist in de slotminuut nog de dubbele voorsprong. (KDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Boudry, Gheeraert, Descheemaecker, Heymans, Dib, Van Hoecke, Elaut A, Elaut K, Broos, Liessens

Opstelling FC Gullegem

Van Der Beken, Damman (77’ geel, 84’ Vercaemer), Defevere, Vansuypeene, Dekiere, Henneuse, Dewaele (46’ Saidi (78’ geel)), Vancraeyveldt, Sampers, Decoster, Doornaert (74’ Braeckeveld)

Scheidsrechters

Verbeke Bert