KSC Dikkelvenne - RFC Wetteren

Seizoen 2020-2021
Competitie
10/10/2020 - 18:00
Marc Gevaert Sportcomplex - Hofkouterstraat
KSC Dikkelvenne
1 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

32'
0-1
(pen.) Van Peteghem
94'
1-1
(pen.) Cardon

Kaarten

28'
Elaut A
42'
Van De Geuchte
70'
Desmet Gilles
85'
Heymans
87'
Willemijns
90'
Al Masude

Wedstrijdverslag | 10/10/2020

KSC Dikkelvenne - RFC Wetteren
1 - 1

RFCW speelt zijn beste en sterkste match van het lopend seizoen maar ziet zijn aan de rust verworven voorsprong zeer diep in blessuretijd toch nog ietwat onverwacht verloren gaan. Twee penalty’s beslissen en bepalen de uiteindelijk billijke eindstand.

Dikkelvenne neemt onmiddellijk initiatief al heeft Dib een eerste kansje (3’). De Bruyckert probeert even later een lepe lob over de ver uit zijn kooi staande Steelant (5’). Daarna is het al thuisploeg wat de klok slaat. In het eerste halfuur mist Dikkelvenne enkele doelrijpe kansen, talrijk genoeg om een dubbele voorsprong te verantwoorden. Maar doelman Frans speelt ook mee. Cardon kopt eerst een voorzet van De Corte rakelings naast (6’) en knalt op de vuisten van Frans (10’). De lokale topschutter vindt ook op een vrije trap vanop 20 m een attente doelman Frans op zijn weg (12’). Een laag schotje van Willemijns wordt door de goede Wetterse doelman gepareerd (13’). Een diep doorgedrongen Liessens dreigt nog eens aan de overkant (14’). Een hele reeks hoekschoppen helpen Dikkelvenne ook niet aan de verdiende treffer. De Graeve schiet hoog over (17’) en Willemijns mikt van zeer dichtbij slordig naast (30’). Zoals dikwijls valt een goal aan de overzijde. Dib wordt door De Graeve neergehaald in de zestien, Van Peteghem zet de strafschop feilloos om (32’ 0-1). RFCW herstelt het evenwicht en speelt zeer gedreven, vinnig en georganiseerd. Een vrijschop van De Bruycker wordt voor doel gedropt, de verdediging blijft baas (36’). Van Heuverzwyn dringt nog eens diep door maar mist de controle. Pittige eerste helft, rust 0-1.

Tijdens het eerste kwartuur van de tweede helft is RFCW een paar keer gevaarlijk. Van Peteghem schiet vanop rechts, Steelant redt met de voet (46’). Op een snelle tegenstoot en voorbereidend werk van Van Hoecke zendt De Bruycker een iets te verre voorzet voor doel (57’) en een ontsnapte Van Peteghem ziet zijn poging in hoekschop verwerkt (62’). De druk van Dikkelvenne verhoogt en Smessaert moet een poging van Willemijns afblokken (65’). Van De Geuchte kopt een vrijschop van Elaut A. van dicht in de handen van Steelant (70’). Een vrijschop van Cardon waait voorbij de tweede staander (75’), Liessens voorkomt de gelijkmaker aan de eerste paal (75’). De ingevallen Elaut K. krult een teruggelegde vrijschop van broer Alexander nipt over (83’). Cardon schiet zijn vrijschop in de muur (86’). De ref laat rijkelijk laat overspelen. Panneel gaat maar al te graag neer als hij door aanvoerder Van Peteghem wordt aangetikt binnen de zestienmeter, ref Verslijcken ziet er een strafschop in. Topschutter Cardon raakt zo toch aan zijn goaltje. Hij knalt de strafschop naast Frans in doel (94’ 1-1). De talrijke Wetterse supporters hadden maar al te graag doelman Frans als dé held gevierd en zagen hem de penalty al stoppen. Helaas. Diepe ontgoocheling bij Wetterse spelers en supporters, haast hysterische vreugde bij de thuisploeg, die zijn eerste nederlaag, al wat onverhoopt, kan vermijden. Uiteindelijk een terecht gelijkspel in een zeer aantrekkelijk burenduel. (KlemDG)

 

Opstelling KSC Dikkelvenne

Steelant, Verheuge K, Verheuge M, Neve (77’ Vervaeke), Cardon, Pollet, Panneel, De Graeve (56’ Desmet Gilles), De Corte (82’ Demets), Willemijns (88’ geel), Desmet Gianni.

Invallers: Van Goethem, Vervaeke, Demets, Desmet Gilles (69’ geel)

Opstelling RFC Wetteren

Frans, Smessaert, Van De Geuchte (42’ geel), De Bruycker (92’ Van Der Sypt), Van Peteghem, Van Heuverzwyn (64’ Elaut K), Heymans (85’ geel), Dib (82’ Al Masude), Van Hoecke, Elaut A (28’ geel), Liessens          

Invallers: Van Cauter, Van Der Sypt, Al Masude (90’ geel), Elaut K

Scheidsrechters

Verslycken Yves