RFC Wetteren - K. Olsa Brakel

Seizoen 2020-2021
Competitie
4/10/2020 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 2
K. Olsa Brakel

Doelpunten

20'
0-1
Cordie
57'
0-2
Deryck
71'
0-2
Nelis

Kaarten

67'
Elaut A.
70'
Frans
71'
Van Der Sypt
82'
Desmet

Wedstrijdverslag | 4/10/2020

RFC Wetteren - K. Olsa Brakel
0 - 2

Wat als…? Wat als RFCW binnen het eerste kwartuur twee reuzenkansen niet kan ombuigen tot een voorsprong? Niet winnen natuurlijk maar verdiend verliezen tegen een sterker Olsa Brakel. De bezoekers missen in de 71’ nog een strafschop, anders was de match dan al gespeeld. Nu blijven de verliescijfers beperkt tot 0-2.

De bezoekers nemen van meet af aan het heft in handen. Verder dan een paar vrijschoppen in de buurt van de 16m komen ze voorlopig niet. Deryck knalt ook nog eens op doelman Frans (7’). Toch is de eerste rijpe doelkans voor de thuisploeg. Van Peteghem dribbelt zich behendig vrij maar schiet van dicht voorlangs (12’). Dé kans op een lokale voorsprong wordt gemist door De Bruycker. Hij ontsnapt aan de buitenspelval en komt oog in oog met de Olsa-doelman. De Wetterse nummer 7 raakt niet voorbij de uitkomende Otte. Weg de 1-0. Wel snel de 0-1. Cordie mag na hoekschop haast ongehinderd van dichtbij binnenschieten (20’). RFCW reageert via Elaut K, die knap drie man in de wind zet maar zijn voorzet te ver voorbij het Olsa-doel ziet verdwijnen (37’).

De aan de rust ingevallen Al Masude schiet een teruglegger van Elaut K hopeloos ver naast (50’). Kevin Elaut kopt even later een hoekschop van broer Alexander nipt over (55’). Deryck is sneller dan alle verdedigers en verslaat Frans met een laag strak schot in het verste zijnet (57’ 0-2). Wat later kopt Nelis in duikvlucht een voorzet van Deryck over (59’). De Wetterse goalie gaat nog eens goed horizontaal op een nieuwe schicht van alweer Deryck (64’). Maar als Frans in de 16m Nelis onderuit haalt lijkt het Wetterse lot beslist. Frans pakt echter de slecht getrapte penalty van Nelis (59’). RFCW gaat haast vruchteloos op zoek naar de eerredder. Toch komt Elaut K. daar bijna aan toe, maar zijn voorzet-schot wordt door Cordie in corner verwerkt (73’). Een vrijschop vanop 20 m van Elaut A. wordt door Otte van onder deklat gehaald (83’). Invaller D’Hondt en Haezebroeck vinden in het slot nog doelman Frans op hun weg naar een derde doelpunt. Verdiende zege van een toch niet altijd overtuigend Brakel. (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Frans (71’ geel), Van De Geuchte, Van Der Sypt (72’ geel, De Bruycker (70’ Dib), Van Heuverzwyn, Van Peteghem, Heymans, Van Hoecke (46’ Al Masude), Elaut A (67’ geel), Elaut K, Liessens                                                      

Invallers:Van Acker, Al Masude, Gyselinck, Dib

Opstelling K. Olsa Brakel

Otte, Desmet (82' geel), Pauwels (85’ Cocquyt), Appiah (46’ Schelstraete), Haezebroeck, Nelis (76’ D’Hondt), Denis, Bogaert, Deryck, Lambrecht, Cordie

Invallers: Lenvin, Cocquyt, Schelstraete, D’Hondt

Scheidsrechters

Patrouille Tom