RFC Wetteren - K.FC. Merelbeke

Seizoen 2020-2021
Competitie
30/9/2020 - 20:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 1
K.FC. Merelbeke

Doelpunten

21'
0-1
(pen.) Lagrou
63'
1-1
Van Heuverzwyn

Kaarten

28'
Ringoet
86'
Mjahed

Wedstrijdverslag | 30/9/2020

RFC Wetteren - K.FC. Merelbeke
1 - 1

Op een ongewone woensdagavond en onder behoorlijke belangstelling heeft RFCW zijn eerste competitiepunt beet maar er meteen twee verloren. De Wetteraars zijn haast doorlopend baas in dit burenduel maar bezoeker KFC Merelbeke sleept leep een gelijkspel uit de brand.

Van Hoecke schiet een eerste kans over de winkelhaak (5’). Op voorzet van Van Der Sypt dringt Van Peteghem aan maar Maes is gepast uit zijn kooi (20’). Van Laere wordt in de zestien onderuit geschoffeld door doelman Frans, Lagrou zet de elfmeter om (21’ 0-1). Van een koude douche gesproken. RFCW neemt weer het initiatief in handen en is al snel dicht bij de verdiende gelijkmaker. Op voorzet van Dib werkt Van Peteghem listig af met de hiel, Van Den Winckel haalt het leder van de doellijn (24’). Het schot van De Bruycker wordt in hoekschop verwerkt (25’). Aan de overzijde duwt Frans een knaller van Van Laere van onder de deklat (27’). Een goede en attente Maes redt een lage schicht van Van Hoecke (32’). Van Peteghem kopt een assist van Elaut K. centimeters naast (33’). Rust 0-1.

Dib dreigt en het schot van een goede en offensieve Liessens wordt in corner verwerkt (53’). Heymans kopt nipt over (54’). RFCW blijft aandringen. De Bruycker vlamt over de kruising (55’) en Maes is weer snel uit zijn muit als Van Peteghem komt opdagen (55’). Frans redt op één van de schaarse tegenstoten van een zwak Merelbeke bij een poging van Van Laere (59’). Van Peteghem kopt een knappe voorzet van Liessens tegen de staander (61’) en ook voor Elaut K. lukt het net niet tegen zijn oude makkers (62’). De net ingevallen Van Heuverzwyn zorgt voor enige verlossing. Zijn schot wijkt af op een verdediger en verdwijnt in het Merelbeekse net (63’ 1-1). Zelfde Van Heuverzwyn schiet even later nipt voorlangs (64’). Op een corner van een bedrijvige Elaut A. kopt zijn broer Kevin aan de eerste staak net naast (69’). Toch dreigen de bezoekers nog eventjes en ei zo na gaan de drie punten naar Merelbeke. Frans stopt een zwakke schuiver van invaller Verheyden (70’) en Heymans werpt lijf en leden voor een schot van diezelfde Verheyden. Het blijft bij een voor de Wetteraars onfortuinlijk gelijkspel. (KlemDG)

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Frans, Van De Geuchte, Van Der Sypt, De Bruycker (60’ Van Heuverzwyn), Van Peteghem (83’ Gyselinck), Heymans, Dib, Van Hoecke, Elaut A, Elaut K, Liessens                                                      

Invallers: Goossens, Van Heuverzwyn, Al Masude, Gyselinck

Opstelling K.FC. Merelbeke

Maes, Van Den Winckel, Rogiers, Mjahed (86’ geel, 87’ Michiels), Ringoet (28’ geel), Van Laere, Lievens, Seynaeve, Lagrou (67’ Verheyden), Van Der Wilt, Bultheel (67’ Hilal-Amine)

Invallers: Ringoot, Michiels, Verheyden, Hilal-Amine

Scheidsrechters

Schoenmaeckers Dirk