KRC Gent - RFC Wetteren

Seizoen 2020-2021
Competitie
26/9/2020 - 20:00
PGB-stadion - Eikstraat 85A - 9041 Oostakker
KRC Gent
2 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

15'
1-0
De Backer
39'
2-0
Elewaut
41'
2-1
Elaut K

Kaarten

24'
Triest
85'
Walraeve

Wedstrijdverslag | 26/9/2020

KRC Gent - RFC Wetteren
2 - 1

De Gentse ratjes konden op grond van hun betere eerste helft de overwinning wettigen maar een na de rust beter spelend Wetteren kon er tot de slotseconde de spanning inhouden.

Gent begon best aan de wedstrijd en liep langs Elewaut en Leemans achter een paar kansen aan maar een secure doelman Frans hield met een paar knappe reddingen de nul op het bord. Tot na 15 minuten Stef De Backer een perfect aangesneden hoekschop aan de tweede paal binnen kopte. 1-0. De thuisploeg bleef  met vooral lange ballen naar de kopbalsterke Triest het meeste gevaar creëren maar de Wetterse defensie ruimde de luchtaanvallen knap op. Toch moest doelman Frans nog 2 keer alles uit de kast halen. Eerst op een verre knal van Hassan Ertürk en daarna op een bom van Elewaut. Na 33' kreeg RFC de kans op de gelijkmaker, Yenten Van Hoecke knokte zich door de thuisverdediging maar werd in de zestien foutief afgestopt. Van Peteghem schoot de strafschop centimeters naast. En even later opnieuw een mogelijkheid voor Van Peteghem maar nu ging de poging voorlangs. Amper 5 minuten later lag de bal aan de andere kant op de stip. Foutje in de zestien meter en Elewaut schoot onhoudbaar binnen. 2-0. Wie dacht dat de thuisploeg op zijn elan zou doorgaan had het mis. Na 41 minuten knappe aanval op links, ideale voorzet van Liessens en Kevin Elaut gleed de bal mooi binnen. 2-1.

Na de rust was het weer de thuisploeg die het eerst gevaarlijk was maar doelman Frans ging gepast in de voeten van de aandringende Leemans en Van De Geuchte hield de doorspurtende Elewaut knap van de bal. Coach Blomme bracht met Dib en Van Heuverzwyn twee verse krachten in en Wetteren ging beter meespelen zonder echter voor veel gevaar te zorgen. Toch brachten die wissels Gent aan het wankelen, de thuisploeg hinkte op twee gedachten en begon steeds meer de bal lukraak weg te trappen. De thuisploeg kreeg nog één kansje langs Leemans maar voor de rest beperkte de thuisploeg zich tot het verdedigen van zijn voorsprong. Zonder echt te overtuigen wisten ze alzo de 3 punten aan huis te houden. (HugoD)

 

Opstelling KRC Gent

Londot, Vercruysse, Davies, Ertürk H (72 ‘ Walraeve), Triest (24’ geel), Leemans, Elewaut, Caryn (85’ Ertürk I), De Backer, Joos, Pieters

Invallers: Tibo, Zinou, Walraeve (85’ geel), Ertürk I.

Opstelling RFC Wetteren

Frans, Van De Geuchte, Van Der Sypt (86’ Ly), De Bruycker (59’ Dib), Van Peteghem, Heymans, Al Masude (68’ Van Heuverzwyn), Van Hoecke, Elaut A, Elaut K, Liessens          

Invallers: Goossens, Ly, Van Heuverzwyn, Dib    

Scheidsrechters

De Clercq Bram