RFC Wetteren - Pepingen - Halle

Seizoen 2020-2021
Vriendschappelijk
13/9/2020 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 1
Pepingen - Halle

Doelpunten

38'
1-0
Van De Geuchte
65'
1-1
Houssane
67'
2-1
(pen.) Van Peteghem

Kaarten

11'
Dailly
50'
Schoonjans
70'
Van Hoecke
78'
Dailly

Wedstrijdverslag | 13/9/2020

RFC Wetteren - Pepingen - Halle
2 - 1

De laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart is meteen goed voor de eerste Wetterse zege, op de bekeroverwinning tegen Wemmel na. De beide doelmannen kregen te weinig werk om van een echt boeiend kijkstuk te gewagen. Bij RFCW bleven een aantal (licht) gekwetsten aan de zijkant en blijft het nog wat gissen en zoeken naar het type-elftal dat volgende week KFC Merelbeke ontvangt in de eerste competitiematch.                                                  

De Bruycker mist een reuzenkans en Van Peteghem volgt zijn voorbeeld (3’). Aan de overzijde mist ook Houssane, beste bezoeker, een zelf gecreërde kans en schiet voorlangs (10’). A. Elaut trapt een vrijschop recht in de handen van Vandevorst (12’). Een mknappe gestrekte pass van A. Elaut stuurt Liessens in de diepte maar zijn voorzet raakt niet tot in het bezoekend doelgebied (14’). Houssane krult een vrije trap over de deklat (20’). Frans moet aan het werk op een knap shot van de gevaarlijke Baras (35’). Van De Geuchte zorgt voor Wetterse bevrijding als hij een vrijschop van De Bruycker vanop rechts, genadeloos en hoogopverend binnen knikt (38’ 1-0). Rust 1-0.                          

Pepingen is dicht bij de gelijkmaker als Baras de doelpaal viseert (54’). Al Masude verkijkt een unieke kans op een dubbele lokale voorsprong als hij een scherpe voorzet van Liessens aan de tweede paal onbehouwen naast schiet (56’). Op voorzet van Ngadrira zorgt Houssane via de doelpaal voor een niet onverdiende gelijkmaker (65’ 1-1). Twee minueten later wordt Van Peteghem in de zestienmeter gehaakt door de ingevallen Schoonjans en zet de penalty feilloos om (67’ 2-1). Van Peteghem mag vanuit buitenspel toch doorgaan maar Van Heuverzwyn mist zijn voorzet (74’). De bezoekers komen nog dicht bij de gelijkmaker als Bourgeois (ex-Standaard Wetteren) rakelings over de winkelhaak kopt op hoekschop van Ngadrira (75’). (KlemDG)

Opstelling RFC Wetteren

Frans, Van De Geuchte, Van Der Sypt (78’ Smessaert), De Bruycker, Van Peteghem, Al Masude (80’ De Pauw), Van Hoecke (70’ geel), Elaut A, Elaut K, Gyselinck (60’ Heymans), Liessens                                                      

Invallers: Segers, Smessaert, Van Heuverszwyn, Heymans, De Pauw, Verlinde, Berbic

Opstelling Pepingen - Halle

Vandervorst, Bourgeois, Houssane, Baras, Ngadrira, Ertveldt (46’ Schoonjans), Dailly (11’ geel + 78’ geel = rood), Neef, Vandenbrande, Van Bell (52’ Debondt), Muzinga (75’ Amin)

Invallers: Walraevens, Pé, Amin, Schoonjans (50’ geel), Debondt

Scheidsrechters

Van De Velde Dunken