KFC Zwarte Leeuw - RFC Wetteren

Seizoen 2020-2021
Beker van Belgie
6/9/2020 - 16:00
KFC Zwarte Leeuw
2 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

32'
0-1
De Bruycker
37'
1-1
Van De Vel
69'
2-1
Swaans

Kaarten

31'
Elaut Kevin
41'
Elaut Alexander
50'
Lenaerts

Wedstrijdverslag | 6/9/2020

KFC Zwarte Leeuw - RFC Wetteren
2 - 1

RFCW is uitgeschakeld in de Beker van België. Na verdiend verlies bij het Antwerpse KFC Zwarte Leeuw Rijkevorsel (3de afdeling B) is het bekeravontuur al afgelopen. Vorig seizoen was dat pas in de vijfde ronde (OH Leuven). RFCW blijft evenwel gespaard van een reisje naar het Henegouwse CS Braine en kan zich nu volop concentreren op de competitie, die start op 20 september met de kaskraker tegen KFC Merelbeke.

De eerste kans is voor Swaans, doelman Frans is bij de pinken (11’). Een mooie lobbal van Van Peteghem gaat nipt naast (17’). Van De Geuchte kan de gevaarlijke Swaans gepast afblokken (20’). Zwarte Leeuw verhoogt de druk en doelman Frans moet meermaals aan het werk. En toch valt de goal aan de overzijde via De Bruycker na een lange doorsteek (32’ 0-1). De reactie van de gastheren volgt snel. Na een rommelige fase voor doel zorgt Van De Vel voor de gelijkmaker (37’ 1-1).

In de tweede helft is Zwarte Leeuw baas. Noeyens verkijkt een tweetal kansen op lokale voorsprong. Doelman Frans en verdediger Van Der Sypt staan voorlopig pal. De verdiende zegetreffer is voor Swaans (69’ 2-1). RFCW kan geen vuist meer maken en ziet het bekeravontuur eindigen (KlemDG)

 

Opstelling KFC Zwarte Leeuw

Rombouts, Lenaerts (50’ geel), De Beuckelaer, Deckers, Voca (90’ Meeusen), Van De Vel (84’ Heylen-Buelens), Noeyens, Lambrechts, Verboven, Neefs, Swaans (89’ Jochems)

Invallers; Dumon, Heylen-Buelens, Meeusen, Jochems

Opstelling RFC Wetteren

Frans, Van Der Sypt, Van De Geuchte, De Bruycker, Van Peteghem,   Heymans (60’ Smessaert), Al Masude (64’ Van Heuverzwyn), Elaut A (41’ geel), Elaut K (31’ geel), Gyselinck, Liessens

Invallers: Segers, Smessaert, Ly, Van Heuverszwyn,                                              

Scheidsrechters

Zharkov Alexander