RFC Wetteren - KVC Jong Lede

Seizoen 2020-2021
Vriendschappelijk
2/9/2020 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 2
KVC Jong Lede

Doelpunten

13'
0-1
Scheerlinck
25'
0-2
Van Poelvoorde

Wedstrijdverslag | 2/9/2020

RFC Wetteren - KVC Jong Lede
0 - 2

In het burenduel met Jong Lede maakt RFCW een slechte beurt. Verliezen met 0-2 is op zich geen drama, maar de manier waarop roept vragen op. De Wetteraars, met een uitgegeven elftal gezien het aantal gekwetsten, creëren te weinig doelkansen. Jong Lede dicteert ruim een uur de wet en wint dit oefenduel verdiend.

Lede heeft van bij de start meer balbezit. Een haakfout van Gyselinck op De Landtsheer levert de bezoekers een vrije trap op in het halve maantje.Van Peteghem vlamt tegen de muur (9’). Wat later dribbelt Scheerlinck Ly uit verband en duwt tussen doelman en doelpaal binnen (13’ 0-1). Een flater van te ver uit zijn doel spelende doelman Engelbinck (ex-RFCW) loopt voor de bezoekers goed af , De Bruycker mikt naast een open doel (17’). Van Poelvoorde werkt wel koel af (25’ 0-2). RFCW haalt in het slot drie corners op rij binnen de minuut maar zonder veel doelgevaar.

Na de rust zakt het tempo zienderogen. Veel verder dan enkele flauwe reacties komt RFCW niet. Jong Lede zelf beperkt zich tot het behouden van de voorsprong. Heel wat wissels bij beide teams verzwakken de samenhang en leiden tot een zeer matig niveau. Een kopballetje van De Pauw op voorzet van Ly eindigt in de handen van Engelbinck (56’). De Bruycker schiet even later naast (59’). Engelbinck weert een voorzet af in de voeten van Gyselinck, die zijn poging van de doellijn ziet gekeerd door een Leedse verdediger (66’). Segers moet nog even plat op een schaarse bezoekende tegenstoot.(KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Smessaert,Van Der Sypt (46’ Van De Geuchte), Ly, De Bruycker (78’ Duyck), Van Heuverszwyn, Heymans (46’ Brabants), Al Masude (46’ Liessens), De Pauw, Elaut A (46’ Berbic), Gyselinck (75’ Verlinde)                                                                                      

Opstelling KVC Jong Lede

Engelbinck, Djadi, Rosschaert, Van Den Eeckhout, Van Peteghem, Van Poelvoorde, De Landtsheer, Scheerlinck, Mendoza, Hellinckx, Bauwens                                                                                                              

Aan de rust en in de loop van de tweede helft komen volgende spelers nog in: Mertens, Verplancke, Mayanda, Ngarukye, Vanderhasselt.

 

Scheidsrechters

Keppens Jens