RFC Wetteren - KVK Wemmel

Seizoen 2020-2021
Beker van Belgie
30/8/2020 - 16:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
3 - 0
KVK Wemmel

Doelpunten

13'
1-0
Dib
18'
2-0
Dib
83'
3-0
De Pauw

Kaarten

60'
Oulad
90'
Smessaert

Wedstrijdverslag | 30/8/2020

RFC Wetteren - KVK Wemmel
3 - 0

RFCW plaatst zich makkelijk voor de tweede ronde van de Croky Cup. Daar wacht een verplaatsing naar Zwarte Leeuw Rijkevorsel. Dat de score beperkt blijft komt door het vroegtijdig uitvallen van Dib (goed voor twee goals in twintig minuten) en een sterke prestatie van doelman Brabant. De dreiging van bezoekend Wemmel is te gering voor een eerredder.

Op voorzet van De Bruycker krijgt Dib een eerste kans, Brabant redt met de voet (5’). Het fantasietje van Van Peteghem bij de afwerking levert net geen goal op (11’). RFCW dwingt drie corners op rij af. Bij de eerste kopt Van Der Sypt over, bij de derde kan Dib van ver Brabant verslaan (13’ 1-0). Van Heuverszwyn zet zich door op de rechterflank en zijn assist wordt door Dib tegen de touwen gejaagd (18’ 2-0). Doelpuntenmaker Dib moet er al na 22 minuten uit wegens kwestuur. Het eerste balletje voor doelman Frans, is een schotje van Zegers (36’). Brabant stopt een poging van Van Heuverszwyn met de voet (41’).

Ruststand 2-0.                                                                                

Na de rust zakt het tempo wat en blijft de thuisploeg met de kansen morsen. Op voorzet van Van Peteghem kopt Van Heuverszwyn over (58’). Een offensieve Liessens komt ook al dicht bij een derde treffer (67’). Van Peteghem kan bijna een flatertje van een anders zeer attente doelman Brabant afstraffen (73’). Smessaert ziet een mooie assist van Van Peteghem gestopt door de Wemmelse goallie (76’). Op een voorzet van De Bruycker heeft Van Peteghem maar in te leggen maar hij schiet naast (77’). De derde goal komt er toch als Van Peteghem aan de buitenspelval ontsnapt en de ingevallen De Pauw laat scoren met de ogen toe (83’ 3-0). Diezelfde De Pauw mist nog een open doelkans na een mooie doorsteekpas van De Bruycker (87’). Makkelijke thuiszege. (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Frans, Van De Geuchte, Van Der Sypt, De Bruycker, Van Peteghem, Van Heuverszwyn (78’ De Pauw), Heymans, Dib (22’ Smessaert), Elaut A, Gyselinck (72’ Ly), Liessens 

Invallers: Segers, Smessaert (90’geel), Ly, De Pauw

Opstelling KVK Wemmel

Brabant, Hustache, De Donder (72’ De Mascio), Polizzi, Bah, Montfort (62’ Azuma), Oulad (60’ rood), Erard, Quintana, Zegers (88’ Dierickx), Saey                    

 Invallers: Incardona, Azuma, Di Mascio, Dierickx

Scheidsrechters

Verhelle Kenneth