RFC Wetteren - K.F.C. Sparta Petegem

Seizoen 2020-2021
Vriendschappelijk
26/8/2020 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 4
K.F.C. Sparta Petegem

Doelpunten

22'
1-0
Dib
35'
1-1
Blancke
51'
2-1
De Bruycker
56'
2-2
Berwouts
72'
2-3
Vanborm A
90'
2-4
Pattijn

Wedstrijdverslag | 26/8/2020

RFC Wetteren - K.F.C. Sparta Petegem
2 - 4

Tegen reeksgenoot Sparta Petegem leverde RFCW een behoorlijke oefenwedstrijd af. Pas in de slotminuten werd een verdiend gelijkspel weggeven. De nieuwe doelman Kevin Frans debuteerde goed, al bood hij de bezoekers rond het uur de gelijkmaker op een presenteerblaadje aan.

RFCW start gemotiveerd en schoten van Van Peteghem en Dib worden door Vandenbussche gestopt (10’). Na een slimme interceptie van A. Elaut wordt Van Petegem in de ruimte gestuurd, die speelt Dib aan wiens schotje eindigt in de handen van de Petegemse doelman (18’). Het truitje van Van Peteghem wordt getest op zijn stevigheid maar ref Cools reageert niet. Dib duwt een afgeweerde bal op vrijschop van A. Elaut snel en vinnig tegen de touwen (22’ 1-0). Een knappe goal van Van Petegem op voorzet van Liessens wordt voor buitenspel afgekeurd. Dib is nog eens gevaarlijk maar weer redt Vandenbussche (31’). Petegem vindt meer en meer zijn draai en duwt de Wetteraars in defensie. Blancke neemt het leder in één tijd op de slof en knalt mooi in de winkelhaak (35’ 1-1). Ruststand 1-1.

Voorlopig slechts één wissel aan de rust. De Bruycker vervangt Ly bij RFCW. Een mooie combinatie leidt tot een nieuwe Wetterse voorsprong. Door een subtiele overstap van Van Peteghem komt de aanstormende De Bruycker in schietpositie. Hij vlamt laag in de verste hoek (51’ 2-1). Aanvoerder Joye knalt even later van ver naast (53’). Een haast identieke fase als bij het tweede Wetters doelpunt leidt ei zo na naar een derde treffer, de snelle Dib mikt over (55’). De goal valt aan de overkant als doelman Frans blundert en de kaats via Berwouts in doel verdwijnt (56’ 2-2). Op assist van de uitgebroken Dib schiet De Bruycker op de vuisten van Vandenbussche (70’). Een lage schuiver van Vanborm A. verrast Frans (72’ 2-3). Met een fantastische dribbel en solo laveert K. Elaut doorheen de hele defensie, hij tikt rakelings naast de staander (79’). RFCW gaat ijverig op zoek naar die verdiende gelijkmaker maar Petegem werkt in het slot dodelijk af. Met drie aanvallers tegelijk stormt Petegem op doelman Frans af, Pattijn werkt koel af (90’ 2-4). (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Frans, Van De Geuchte, Van Der Sijpt, Ly (46’ De Bruycker), Van Peteghem 79’ De Pauw), Heymans, Dib, Van Hoecke, (70’ Berbic), Elaut A, Elaut K. (82’ Verlinde), Liessens

Opstelling K.F.C. Sparta Petegem

Vandenbussche, Berwouts, Vanborm M, Joye, Weytens, Serpieters, Blancke, Vandecasteele, Van De Velde, Swennen , Van Den Berghe.

Op de 60’ komen De Wulf, Ameys, Basijn, Vanborm A en Van Steenkiste in.

Op de 75’ vallen De Poorter, Scheyving en Volckaert in

Scheidsrechters

Cools Lauren