Pepingen - Halle - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Eindronde
12/5/2019 - 15:00
P Claeys stadion Pepingen
Pepingen - Halle
0 - 0
(strafschoppen 3-0 (na verlengingen))
RFC Wetteren

Strafschoppen

0-0
Delannoy
1-0
Houssane
1-0
Baert
2-0
Mikal
2-0
De Guchteneire
3-0
Bourgeois

Wedstrijdverslag | 12/5/2019

Pepingen - Halle - RFC Wetteren
0 - 0 (strafschoppen 3-0 (na verlengingen))

Het seizoen 2018-2019 zit er op voor RFCW. Wat een jubeljaar had moeten worden met een kampioenstitel of promotie is geëindigd op de grootste ontgoocheling sinds lang. Scoren lukte in deze eindrondewedstrijd niet op het kunstgras van Pepingen. Als men enkele open doelkansen de nek omwringt en bovendien geen enkele strafschop voorbij doelman en matchwinnaar Deweerdt krijgt, dan moet men de hand in eigen boezem steken. Jammer ! Voor het derde sezoen op rij wordt naast de titel gegrepen en wordt de promotie gemist in de daaropvolgende eindronde. Derde keer is dit keer geen goede keer!

Het begint nochtans goed voor de bezoekers. Op een vrije trap van Delannoy kopt Van Der Zyp nipt naast (6’). Van Peteghem blijft iets te lang in balbezit en schiet naast (9’). Aan de overzijde ontzet Verhoeven gepast voor de aandringende Diakhite (12’). Delannoy lobt te zacht over (13’). Verhoeven pakt een laag schot van Pé (16’) en Ngadrira knalt een vrijschop in de muur (24’). Een corner van Lo Giudice (volgend seizoen bij Pepeingen-Halle aan de slag) wordt door Van Der Zyp doorgekopt naar de tweede staander waar Van de Sompel net te laat komt (37’). Verhoeven gaat goed horizontaal op een doorbraak van Houssane (38’). Nghadrira knalt in de vlucht krachtig over (39’). Ruststand 0-0.

Een poging van Lo Giudice gaat over (47’), Diakhite mikt net naast op een uitstoot van Verhoeven (50’). Een mooie collectieve aanval van De Wetteraars eindigt via Delannoy in het zijnet (51’). Van Peteghem mist tot twee keer toe de kans op de openingstreffer. Zijn eerste schot wordt gepareerd door een goede Deweerdt, de rebound knalt hij scherp voorlangs (55’). Ook Pepingen verknalt een open doelkans als Ngadrira een voorzet van Houssane rakelings naast mikt (59’). De ingevallen Baert moet altijd scoren als hij behendig voor Deweerdt opduikt, maar de lokale doelman is andermaal bij de pinken (76’). Dé kans op de haast zekere zege wordt gemist door Van de Sompel die voor open doel en van zeer dicht een voorzet van Delannoy over schiet (78’). Verhoeven stopt de ook al ingevallen Mikal (81’). RFCW mist ongelooflijk de 0-1 als eerst Bliki, daarna Delannoy worden gestopt door matchwinnaar Deweerdt (87’). Een zwak schotje van Van Der Zyp (88’) en een poging van Van Lierde (90’) in de draai sluiten de normale speeltijd af. Verlengingen volgen.

Na een knappe solo van Houssane schuift een wat lome Ngadrira naast (94’). Een krachtig schot van Van Peteghem wordt in corner gekopt (97’). Ngadrira gaat op links op de solotoer, zijn scherpe voorzet is te strak voor afwerking (99’). Op een vrijschop van Baert wordt de poging van Van de Sompel afgeschermd in hoekschop (109’). Verhoeven moet een laag venijnig schotje van Houssane buiten zijn doelvlak duwen (111’). Een paar verre inworpen van Van der Zyp leveren te weing gevaar op. Een zeer merkwaardige doelmanswissel verbaast vriend en vijand. Verhoeven, 30 kompetitiewedstrijden onafgebroken in het Wetters doel, wordt vervangen door Engelbinck (119’). Strafschoppen moeten een winnaar aanduiden.

 

RFCW mag starten, Delannoy begint. Doelman Deweerdt pakt. Houssane scoort voor Pepingen. Ook Baert en De Guchteneire zien hun strafschop gestopt door een uitmuntende Deweerdt, terwijl Mikal en Bourgeois feillos scoren. 3-0, penalty’s 4 en 5 zijn niet meer nodig. Pepingen-Halle gaat door en ontvangt volgende week Houtvenne, dat Wingene met een 1-0 zege uitschakelde. Zwevezele won met 3-0 van St. Lenaarts en Lyra-Lierse Berlaar versloeg Betekom met 1-0. De winnaars van Pepingen – Houtvenne en Zwevezele – Lyra-Lierse Berlaar promoveren naar 2de amateurs.(KlemDG)

 

 

Opstelling Pepingen - Halle

Deweerdt, Bourgeois, Wagner (45’ geel, 64’ Deryck), Pé (57’ geel), Ngadrira, Ertveldt, Dailly, Neef (99’ Vandenbrande), Houssane, Van Belle (94’ geel), Diakhite (30’ geel, 77’ Mikal)

 Invallers: Deryck, Vandenbrande, Pauwels, Mikal

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven (119’ Engelbinck), Van de Sompel, Euvrard, Van Der Zyp, Delannoy, Van Peteghem, De Guchteneire (geel), Bliki, Lo Giudice (71’ Baert), Deham, Van Lierde (53’ geel)

 Invallers: Engelbinck, De Nauw, Baert, Outters

Scheidsrechters

Verbeke Bert