HO Wolvertem Merchtem - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
5/5/2019 - 15:00
HO Wolvertem Merchtem
1 - 3
RFC Wetteren

Doelpunten

14'
0-1
Van Der Zyp
18'
0-2
Van Peteghem
33'
1-2
Buscema
49'
1-3
Baert

Kaarten

80'
Mpati
84'
Mpati
89'
Bastin

Wedstrijdverslag | 5/5/2019

HO Wolvertem Merchtem - RFC Wetteren
1 - 3

De laatste kompetitiematch was er één zonder veel belang voor beide teams, alleen de wedstrijdpremies zullen voor enige motivatie hebben gezorgd. RFCW beheerste de volledige wedstrijd, doelman Verhoeven beleefde een rustige zonnige namiddag. RFCW was al zeker van een plaats in de eindronde en de thuisploeg had zich vorige week al in veiligheid gespeeld.

De eerste kans is voor Baert die in de vlucht met zijn linker over besluit (7’). De logge Bastin schiet ver en onbesuisd over (10’). Een vrije trap, voor duwfout op Baert, wordt door Lo Giudice van tegen de cornervlag voor doel gebracht en Van Der Zyp kopt met een listig balletje raak (14’ 0-1). Twee lokale verdedigers hinderen mekaar en die onverwachte kans laat Van Peteghem niet liggen (18’ 0-2). Lo Giudice dribbelt de hele defensie op een hoopje en biedt Van Peteghem een unieke kans. Zijn schot wordt ultiem in corner gedevieerd (29’). Slordig balverlies van Van Der Zyp geeft Bastin de kans om Buscema in het straatje te sturen en die mist dit cadeautje niet (33’ 1-2). Op een te zwak schotje van Quansah gaat Verhoeven goed plat (40’). Kort voor rusten twee maal gevaar voor de bezoekers. Eerst kopt Quansah voorlangs en daarna gaat het grondscherend schot van Baudewijns rakelings naast (42’).

De eindstand staat al kort na de koffie op het scorebord. Knap voetballend breiwerk over verschillende stations wordt mooi afgewerkt door Baert met knal in de winkelhaak (49’ 1-3). RFCW blijft zijn rustig meesterschap demonstreren, alleen het tempo zakt zienderogen. Van Peteghem heeft tot drie keer toe de vierde Wetterse goal aan de voet. Eerst mikt hij naast (53’), daarna knalt hij op de vuisten van Vandervorst (54’) en wat later redt de thuisdoelman het grondscherend schot van de op links doorgestoten Wetterse spits (65’). Van de Sompel dringt nog eens aan in een grondduel (86’) en Van Der Zyp schiet in het slot voorlangs (87’). (KlemDG)

 

Opstelling HO Wolvertem Merchtem

KHO Wolvertem-Merchtem: Vandervorst, Schoukens, Meysmans, Baudewijns, Buscema (79’ Balinas), Quansah, Bastin (89’ geel), Vantomme, Vandevoorde (73’ M’Rabet), Wauthy, Perrault (58 ‘ Mpati)

 Invallers: Van Gijzeghem; Balinas, M’Rabet, Mpati (80’ geel + 84’ geel = rood)

Opstelling RFC Wetteren

RFCW: Verhoeven, Van de Sompel, Euvrard, Van Der Zyp, Delannoy, Van Peteghem, De Guchteneire, Baert (61’ De Lange), Bliki, Lo Giudice (46’ Van Lierde), Deham (61’ De Nauw)

 Invallers: Engelbinck, De Nauw, De Lange, Van Lierde

Scheidsrechters

De Keyzer Tim