KVC Wingene - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
13/4/2019 - 20:00
KVC Wingene
1 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

47'
1-0
Bruning
52'
1-1
(pen.) Delannoy

Kaarten

55'
Hoornaert
57'
De Guchteneire
80'
Van Fleteren
89'
Vandewiele

Wedstrijdverslag | 13/4/2019

KVC Wingene - RFC Wetteren
1 - 1

Terechte puntendeling al had RFCgezien het haast doorlopend veldoverwicht meer verdiend. De bal tussen de palen krijgen bleek eens te meer een probleem voor de Wetteraars, die via een strafschop een lokale voorsprong ongedaan maakten. De tweede plaats in de rangschikking komt duidelijk in zicht al is mathematisch nog niets beslist over de titel. Veel, zoniet alles, zal afhangen van het resultaat van Merelbeke thuis tegen Zelzate.

Het eerste gevaar komt van Van Roose die na een corner van zeer dicht in de handen van Verhoeven kopt (10’). De vrijschop van Lo Giudice is te zwak om te dreigen (14’). De enige echt open doelkans van de hele wedstrijd voor de thuisploeg valt in de 23’. Van de Sompel verspeelt nogal knullig de bal zodat Van Roose alleen op weg kan naar Verhoeven, maar de lokale aanvaller heeft te weinig papieren om een attente Verhoeven te kloppen. RFCW krijgt meer en meer grip, de poging van Pouillon wordt door Lahousse in hoekschop gered (30’). Op een verraderlijke voorzet van Hoornaert is Verhoeven het snelst bij de bal (34’). Wetteren versiert een reeks hoekschoppen maar die worden bijwijlen te slordig getrapt om echt gevaarlijk te zijn. Een enig mooie curve-bal van Delannoy gaat nipt over (42’).

De tweede helft kan niet slechter starten voor de dominerende bezoekers. Bruning is de onaandachtige verdedigers te snel af en mag een hoekschop aan de verste paal binnenlopen (47’ 1-0). De achterstand wordt vijf minuten later ongedaan gemaakt. Vermeulen roert de bal met de arm binnen de zestienmeter, aanvoerder Delannoy schiet de strafschop feilloos binnen (52’ 1-1). Daarna is het haast al Wetteren wat de klok slaat maar een bezoekende zege zit er niet in. Een kopstoot van Delannoy gaat nipt naast de staander (64’). De ingevallen Baert dringt diep door tot tegen de doellijn, zijn voorzet wordt voor open doel in extremis overgetrapt door Lahousse, net geen owngoal (65’). De Lange wordt nog van een doelpunt gehouden na een assist van Deham (84’). Het grondscherend schot van Van de Sompel verdient meer maar gaat langs de verkeerde kant van de staander buiten (89’). Het voetballend overwicht van RFCW is blijkbaar niet voldoende om van Wingene te winnen. (KlemDG)

 

Opstelling KVC Wingene

Verhulst, Vermeulen, Lahousse, Vandewiele (89’ geel), Van Fleteren (80’ geel), Bruning, Hoornaert (55’ geel), Van Roose, Petrovic (86’ Flederick), Rushiti (77’ Wittesaele), Brogniez

 Invallers: Delmotte, Flederick, Wittesaele, Kissi

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, Euvrard, Van Der Zyp, Delannoy, Pouillon (46’ Baert), De Lange, De Guchteneire (57’ geel), Bliki, Lo Giudice, Deham

 Invallers: Engelbinck, De Nauw, Baert, Van der Sypt

Scheidsrechters

De Beuckelaer Arne