RFC Wetteren - KM 1992 Torhout

Seizoen 2018-2019
Competitie
6/4/2019 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
3 - 2
KM 1992 Torhout

Doelpunten

2'
1-0
Delannoy
10'
1-1
Christiaens
42'
1-2
(owngoal RFCW Van Lierde)
75'
2-2
De Lange
83'
3-2
(owngoal Torhout Vanaudenaerde)

Kaarten

55'
Defevere

Wedstrijdverslag | 6/4/2019

RFC Wetteren - KM 1992 Torhout
3 - 2

RFCW stond, ondanks een haast perfecte start, aan de rust met 1-2 in het verlies maar zette deze scheve situatie in het laatste kwartier meer dan recht. Een tegen de degradatie strijdend Torhout kon maar één uur standhouden en moest dan lijdzaam toezien dat Wetteren nog ruim verdiend de drie punten thuishield in een aantrekkelijke wedstrijd met slechts één gele kaart.

Een match kan haast niet beter starten. Aanvoerder Delannoy schiet met een lage schuiver een teruglegger van Van Peteghem tegen de touwen (2’ 1-0). RFCW op rozen, logisch in een rozengemeente Wetteren, denk je dan. Maar de bezoekers duiken aan de rust met een voorsprong de kleedkamer in. Pouillon schiet nonchalant over (6’). Stael mikt een vrijschop nipt over (8’). Na een hoekschop en matig lokaal uitverdedigen rondt Christiaens een scrimmage voor doel van dichtbij af (10’ 1-1). Van Peteghem zet door op de rechterflank, zijn voorzet-schot gaat ver over (18’). Vanderbeken moet even later in de voeten van een dreigende Pouillon (21’). De vrijschop van Lo Giudice wordt makkelijk geplukt door een goede Vanderbeken (31’). Een andere poging van Lo Giudice is te schuchter (41’). Op een dichte knal van Neu werkt Van Lierde in eigen doel (42’ 1-2).

RFCW begint sterk aan de tweede helft. De Lange moet altijd scoren op een voorzet van Pouillon, hij mikt over (46’). Een hoge voorzet van De Guchteneire wordt door De Lange over een geklopte Vanderbeken boven op de kruising gekopt (49’). De Wetterse druk neem zienderogen toe, Torhout raakt met moeite over de middellijn en uit de omknelling. Toch krijgt een dreigende Stael dé kans op een dubbele bezoekende voorsprong, de voetveeg van een anders haast werkloze Verhoeven redt de Wetterse meubelen (57’). Op een voorzet van Pouillon wordt Delannoy van dichtbij gestopt door doelman Vanderbeken (59’). Torhout zakt nu helemaal weg, Wetteren zet nog een tandje bij. Na een handspel binnen de zestienmeter schiet Van Lierde een strafschop binnen bereik van Vanderbeken (67’). Weg, de gelijkmaker. Die komt er drie minuten nog niet, als Pouillon de hele verdediging te snel af is doch weer staat Vanderbeken paraat (70’). Het schot van Delannoy wordt in twee keer gepakt door Vanderbeken (72’) en Van Der Zyp mikt met zijn mindere rechter naast (73’). Na een zoveelste hoekschop van Lo Giudice duwt De Lange eindelijk en verlossend tegen de touwen (75’ 2-2). RFCW duwt door. De ontsnapte De Lange schiet van dichtbij toch nog over (80’). Een Torhoutse owngoal via Vanaudenaerde trekt Wetteren verdiend over de schreef (83’ 3-2). De ingevallen Baert is nog dicht bij de 4-2 maar stoot het leer iets te ver van zijn voet (89’). (Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Sompel, Van Der Zyp, Delannoy, Van Peteghem (35’ De Lange), Pouillon (85’ De Nauw), De Guchteneire, Bliki, Lo Giudice, Deham, Van Lierde (75’ Baert)

Invallers: Engelbinck, De Nauw, De Lange, Baert    

Opstelling KM 1992 Torhout

Vanderbeken, Declercq (55’ geel),Vanaudenaerde (85’ Coulibaly), Defevere, Hollevoet, Vanysacker, Stael, Christiaens, Cordie, Neu (73’ Van Den Bogaerde), Shema (56’ Couwyzer)

 Invallers : Meeuws, Couwyzer, Coulibaly, Van Den Bogaerde

Scheidsrechters

Versweyveld Robin