Sporting Kampenhout - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
31/3/2019 - 15:00
Sporting Kampenhout
0 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

61'
0-1
Lo Giudice

Kaarten

23'
De Pever
34'
Bliki
62'
Van de Sompel
69'
Van Peteghem

Wedstrijdverslag | 31/3/2019

Sporting Kampenhout - RFC Wetteren
0 - 1

RFCW houdt met een krappe uitzege op een moedig Kampenhout nog wat spanning in de titelstrijd en knaagt twee punten af van de achterstand op leider KFC Merelbeke, dat thuis niet verder kwam dan een 0-0 tegen die andere outsider Pepingen-Halle. Geen echt denderende match in het noorden van Vlaams-Brabant. Er werd zelfs een strafschop gemist. Zwakke leiding, de ref op kop. Het ontbrak hen aan enige consequentie in het beoordelen van fouten, wat o.a. resulteerde in een viertal gele kaarten voor de Wetteraars.

De eerste kans in het gezellige stadionnetje van Kampenhout is voor De Pever die een voorzet van Van Der Zyp over kopt (8’). Aan de overkant wordt de kopbalgoal van Meylemans afgekeurd wegens voorafgaande duwfout (9’). Op een hoge vrije trap voor doel van Van Grunderbeek bokst Verhoeven in veiligheid (13’). Medard blokt een schotje van Delannoy, op voorzet van Lo Giudice, gepast af (13’). Na een corner van Delannoy pakt Billast een kopbal van Van de Sompel op de doellijn (20’). Van Der Zyp kopt een vrijschop van Lo Giudice naast (21’) een een stevig doorgedrongen De Nauw vlamt over (26’). Het schot van De Boeck gaat rakelings naast (28’) en een persoonlijke poging van Vangrunderbeek ondergaat eenzelfde lot (31’). RFCW toont zijn technisch meesterschap maar zet doelman Billast veel te weinig aan het werk. Van Der Zyp schiet een voorzet van De Nauw laag naast (40’). Een ontsnapte De Boeck mikt al even nipt naast (42’).

Na de rust gaat RFCW ijverig op zoek naar een goal. Van Peteghem mist alleen voor doel een reuzenkans op een assist van Lo Giudice (56’). De Boeck kopt in de handen van Verhoeven (60’). Lo Giudice doet als derde Wetteraar binnen dezelfde fase uiteindelijk de netten trillen (61’ 0-1 ). De reactie van de thuisploeg laat niet lang op zich wachten. De net ingevallen Yangassa kopt een voorzet van Verhaeghe rakelings naast (67’). Op een scrimmage voor het Wetterse doel redt Verhoeven met een schitterende reflex de Wetterse meubelen (76’). Een hoekschop van Peeters spat uiteen op de vuisten van Verhoeven (78’). Kampenhout voelt de gelijkmaker en zet alles op alles. Wetteren graaft zich wat in en loert op de counter. De ontsnapte Van Peteghem wordt diep in de zestienmeter gefould, maar schiet de strafschop zelf naast (82’). Peeters krult zijn vrijschop over de verste kruising (84’). Op de counter ziet De Pever na een mooie aanval via de ingevallen Pouillon zijn schot afgeweerd door een attente Billast (86’). Verhoeven is wakker op een schot van Bouzerda (88’). Wetteren krijgt in het slot nog drie kansen om met een dubbele voorsprong af te sluiten. Invaller De Lange heeft de voorzet van Pouillon maar binnen te duwen maar mist, Lo Giudice schiet vanop 20 m over en de uitgebroken Pouillon wordt in de kleine rechthoek afgestopt door Billast (90’). (KlemDG)

 

Opstelling Sporting Kampenhout

Billast, Vangrunderbeek (74’ Goovaerts), Medard (72’ Debacker), Van Den Broeck, De Boeck, Bouzerda, Peeters, Avetisov, Rogé, Meylemans (64’ Yangassa), Verhaeghe

Invallers: Desmet, Debacker, Goovaerts, Yangassa

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel (62’ geel), De Nauw, Van Der Zyp, Delannoy (79’ Pouillon), De Pever (23’ geel), Van Peteghem (63’ geel, 85’ De Lange), De Guchteneire, Bliki (34’ geel), Lo Giudice, Van Lierde (51’ Euvrard),

Invallers: Engelbinck, Euvrard, Pouillon, De Lange

 

Scheidsrechters

Bergs Jiri