RFC Wetteren - K.FC. Merelbeke

Seizoen 2018-2019
Competitie
23/3/2019 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 3
K.FC. Merelbeke

Doelpunten

15'
1-0
Lo Giudice
21'
1-1
Zwart
28'
2-1
De Pever
32'
2-2
Van Der Wilt
75'
2-3
Elaut K.

Kaarten

40'
Van de Sompel
73'
Van Cauwenberge
79'
De Pever
82'
Pouillon

Wedstrijdverslag | 23/3/2019

RFC Wetteren - K.FC. Merelbeke
2 - 3

RFCW heeft een unieke kans gemist om de koppositie van leider en opponent KFC Merelbeke over te nemen. In een matige wedstrijd voor ruim 800 toeschouwers verliest RFCW met 2-3. Een lelijke streep door de rekening van de Wetteraars, die hun titelkansen met grote passen zien afslanken. Zij gaven twee keer een voorsprong uit handen en kregen na de rust het deksel op de neus. De wedstrijd zelf kreeg niet de uitstraling die je van twee topploegen zou verwachten maar het bleef wel spannend tot het einde.

RFCW begint met een totaal vertimmerde verdediging. Euvrard en Van Lierde zijn er om verschillende redenen niet bij en bovendien valt Deham vlug uit met een liesblessure (10’). Van Peteghem zorgt voor de eerste dreiging, hij besluit in het zijnet (3’). Van de Sompel herstelt met een flinke sliding het foutje van Bliki (6’). Een mooie Wetterse aanval over De Pever en Van Peteghem resulteert in een verdiende goal van Lo Giudice (15’ 1-0). Lang kan RFCW die voorsprong niet vasthouden. Van Der Beke devieert met het hoofd een vrijschop van Van Cauwenberge en Zwart mag, vanuit buitenspelstand, binnenschieten (21’ 1-1). Het lobschot van Bultheel gaat ruim over (22’). RFCW dringt aan, een opportune volley van Bliki kan beter (25’) en een vrijschop van Delannoy wordt in corner gekopt door De Smet (26’). De Pever kan de hoekschop van Lo Giudice aan de eerste paal binnenstrelen (28’ 2-1). Ei zo na staat de dubbele voorsprong op het scorebord. Een prachtige één-twee tussen Lo Giudice en De Pever eindigt op het hoofd van de uitkomende De Volder (30’). Lang mag de thuisploeg niet juichen. Een hoekschop van Oduro drijft De Guchteneire in het nauw aan de tweede paal en Van Der Wilt tikt binnen 2-2 (32’), ook de ruststand.

Al snel moet Verhoeven goed tussenkomen als de net ingevallen Saidy voor hem wordt afgezonderd (46’). Van Peteghem knalt (weer) in het zijnet (48’). De Nauw dreigt, Van Der Wilt redt op de doellijn (57’). De Nauw houdt Zwart, door Elaut diep gestuurd, van gevaarlijk zijn (63’) en doet dat drie minuten later nog een keer (66’). RFCW mist meer en meer overtuigingskracht en het geloof in een goede afloop, Merelbeke drukt het tempo en loert op de counters van de snelle Zwart. De Guchteneire kopt een vrijschop van Delannoy naast (74’). De goal valt aan de overzijde. Na een mooie aanval haalt K.Elaut moordend de trekker over na een assist van Seynaeve (75’ 2-3). RFCW heeft de kracht niet meer om terug te slaan, Merelbeke speelt rustig en traag uit en wint een wedstrijd, die zoals reeds gezegd, niet de verwachtingen heeft ingelost. Een gelijkspel zou realistischer zijn geweest maar … dat is voetbal, om het met reuzegroot cliché te zeggen. (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Sompel (40’ geel), De Nauw, Van Der Zyp, Delannoy, De Pever (79’ geel), Van Peteghem, De Guchteneire (79’ Pouillon), Bliki, Lo Giudice, Deham (12’ Van Der Sijpt)

 Invallers: Engelbinck, Van Der Sijpt, Pouillon (82’ geel) , Vanderhaeghen  

Opstelling K.FC. Merelbeke

De Volder, Van Der Beke, De Smet, Zwart, Seynaeve, Oduro (76’ Godart), De Weirdt (46’ Saidy), Van Cauwenberge (73’ geel), K.Elaut (85’ A.Elaut), Van Der Wilt, Bultheel

 Invallers : Seghers, A.Elaut, Saidy, Godart

Scheidsrechters

Goldberg David