KV Woluwe-Zaventem - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
17/3/2019 - 15:00
KV Woluwe-Zaventem
1 - 3
RFC Wetteren

Doelpunten

2'
0-1
(pen.) Van Peteghem
13'
1-1
Millet
55'
1-2
De Guchteneire
83'
1-3
(pen.) Van Peteghem

Kaarten

40'
De Marrée
65'
Van Lierde
72'
De Backer
77'
Piret
87'
Piret

Wedstrijdverslag | 17/3/2019

KV Woluwe-Zaventem - RFC Wetteren
1 - 3

RFCW heeft met gaaf en vlot voetbal en een ruim verdiende uitzege de topper van volgende week tegen leider Merelbeke kracht bijgezet. Woluwe vocht moedig tegen de degradatie maar kon de Wetteraars nooit verontrusten. De meeste kansen waren voor de vrij zegezekere bezoekers die met iets meer efficiëntie een ruimere score hadden kunnen laten optekenen. Zou dat klein tikje tegen de schenen dan toch helend hebben gewerkt ?

Beter kun je een wedstrijd niet starten. Een doorgebroken Van Peteghem wordt binnen de zestienmeter onnodig gefould door doelman Biason en zet zelf de terechte strafschop om (2’ 0-1). Woluwe reageert met een strak schot van Gody voorlangs (4’). Op een voorzet van Lo Giudice tikt een gevaarlijke Van Peteghem onder druk nipt naast (10’). Millet trapt een dubieus gefloten vrijschop vanop 20 m feilloos in doel (13’ 1-1). Een hoogopspringende Van de Sompel kopt een assist van Lo Giudice op de binnenkant van de doelpaal (16’). Van Peteghem kopt een vrijschop van Delannoy in tweede instantie in de handen van Biason (27’). Muala’s schotje wordt makkelijk gepakt door Verhoeven (28’). Een knappe persoonlijke actie van Van Peteghem wordt door een lokale verdediger afgeblokt (29’). Na een doorbraak op rechts van Lo Giudice is Van Peteghem dicht bij een bezoekende voorsprong, maar hij besluit net naast (32’). Een scherpe voorzet via Lo Giudice, nu vanop links, wordt door Van Peteghem net gemist en door Van de Sompel naast gevlamd (35’). Dezelfde hardwerkende Van de Sompel ziet zijn verre schuiver door Biason in corner geduwd (42’). De enige echte doelkans van Woluwe is voor Muala, die alleen op Verhoeven kan. De Wetterse goalie redt met een beenveeg (43’). Rust 1-1. Delannoy ziet zijn schot door een verdediger onderbroken (48’). Verhoeven pakt een verre poging van Nerinckx (50’). De druk van RFCW neemt zienderogen toe. Een corner van Lo Giudice wordt door De Guchteneire machtig mooi binnengeknald (55’ 1-2). Drie hoekschoppen op rij voor de bezoekers demonstreren hun overwicht. Bij de derde corner schiet de ingevallen Pouillon rakelings naast (62’). Muala, de gevaarlijkste thuisspeler, doet hem dat even later na (65’). Een tot diep tegen de doellijn doorgedrongen Van Peteghem vindt net niet Pouillon om af te werken (68’). Van Peteghem is schijnbaar makkelijk op weg naar de dubbele voorsprong maar schiet na het uitdribbelen van de doelman naast het lege doel in het zijnet, daarbij de vrijstaande Puoillon negerend (73’). Een schuchter  lokaal vluchtschot, weer van Muala, suist over (65’). Pouillon krijgt een uitgelezen kans om de verdiende zege van Wetteren veilig te stellen als hij door de aan de rust ingevallen De Pever mooi wordt afgezonderd voor Biason maar die redt (80’). Uiteindelijk toch loon naar werken. De Pever wordt net voor het scoren rond de elfmeter neergeduwd, Van Peteghem zet de strafschop krachtig om (83’ 1-3). Een laatste poging van RFCW komt op naam van een verdienstelijke Delannoy (85’). Een homogene en volwassen prestatie van een veel beter RFCW. (KlemDG)

 

Opstelling KV Woluwe-Zaventem

Biason, De Marrée (40’ geel), Muala Mukenge, Gody, Nerinckx, De Backer (72’ geel), Yagan (55’ Piret), Millet (62’ Van Genechten), Badibanga, Hakizimana, Tocilla (46’ Toufik)                              

Invallers: Deltour, Toufik, Van Genechten, Piret (77’ geel + 78’ geel = rood)

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, Euvrard, Van Der Zyp, Delannoy, Van Peteghem (88’ De Nauw), De Guchteneire, Bliki (46’ De Pever), Lo Giudice (59’ Pouillon), Van Lierde (65’ geel), Deham                             

Invallers: Engelbinck, De Nauw, Pouillon, De Pever

Scheidsrechters

Huyghe Willem