RFC Wetteren - SK Zwevezele

Seizoen 2018-2019
Competitie
9/3/2019 - 19:30
RFC Wetteren
0 - 4
SK Zwevezele

Doelpunten

8'
0-1
Vandendriesche
22'
0-2
Dildick
28'
0-3
(pen.) Vandendriessche
72'
0-4
Marmitte

Wedstrijdverslag | 9/3/2019

RFC Wetteren - SK Zwevezele
0 - 4

De wedstrijd kon helemaal anders zijn verlopen als RFCW de drie kansen tijdens de eerste tien minuten had benut. Een scherpe voorzet van Van Peteghem wordt door een attente Cool onderschept (2’). Een knappe doorsteek van Delannoy zondert Van Peteghem af voor de Westvlaamse doelman, die gepast uitkomt (5’). Een verre bal suist met windvoordeel over Minne, Lo Giudice lobt over Cool boven op de deklat (8’). Zoals meestal valt de goal aan de overkant. Bij een verre voorzet van tegen de zijlijn, mag Vandendriessche ongehinderd en van dichtbij tegen de touwen knallen (9’ 0-1). Van een koude douche gesproken. RFCW blijft evenwel het initiatief houden en dwingt een paar hoekschoppen af. Bij één ervan kopt Van Der Zyp door maar vindt geen afwerker aan de tweede paal (15’). Een mistasten van Van Lierde ligt aan de basis van een dubbele bezoekende voorsprong. Dildick kan alleen naar Verhoeven en mist niet (21’ 0-2). Van Der Zyp kopt reddend in corner (24’). Een onzichtbare Delannoy haakt Coussement onnodig binnen de zestienmeter. Vandendriessche scoort vanop de penaltystip (27’ 0-3). Match al gespeeld na nog geen half uur. Trainer Devos grijpt in en wisselt twee keer. Zondaar Van Lierde en De Guchteneire mogen vroegtijdig gaan douchen. Op pass van Bliki schiet Van Peteghem de voorzet van Van Der Zyp voorlangs (27’). Van Peteghem krijgt een nieuwe kans, Cool redt (31’). Het been van Van Peteghem is weer net niet lang genoeg om een scherpe voorzet van Lo Giudice vanop links binnen te glijden (41’). 

Na de koffie – hoe zal die gesmaakt hebben? – is de eerste kans voor Omari, die naast knalt (51’). Lo Giudice wordt gestopt door een meer dan voortreffelijke Cool (56’). De bezoekende goalie onderschept zeer gevat een center van Delannoy (68’). Op counter is Dildick op weg naar de totale vernedering, maar Verhoeven waakt (69’). Die blamage komt er even later toch. De ingevallen Marmitte rondt een terugspringende bal van de staak op schot van Omari, succesvol en té gemakkelijk af (74’ 0-4). Een wanhoopspoging van de ingevallen De Nauw gaat hoog over. Zelfs een eer(?)redder is de Wetteraars niet gegund. Het is integendeel Verhoeven die Zwevezele van een vijfde treffer weerhoudt (79’). (KlemDG)                                                                                                                                              

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Sompel, Euvrard, Van Der Zyp (64’ De Nauw), Delannoy, Van Peteghem, De Guchteneire (33’ De Pever), Bliki, Lo Giudice, Deham, Van Lierde (33’ Pouillon) 

Opstelling SK Zwevezele

: Cool, Cornelis, Minne, Vandendriessche, Bataille (82’ Lagrou), Omari, Provoost (67’ geel), Dildick (75’ Van Heuverswyn), Verzele, Coussement, Yagan (59’ Marmitte)

Scheidsrechters

Bossuyt Niels