KVC Jong Lede - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
24/2/2019 - 15:00
KVC Jong Lede
2 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

70'
1-0
De Landtsheer Jonas
71'
1-1
(pen.) Van Peteghem Matthias
93'
2-1
Van Peteghem Nicolas

Kaarten

29'
Gyselinck
92'
De Pever

Wedstrijdverslag | 24/2/2019

KVC Jong Lede - RFC Wetteren
2 - 1

Wie er niet bij was in Lede, zal het niet geloven. Een hele wedstrijd baas zijn, beheersen met goed, snel en beweeglijk spel en toch de boot in gaan met 2-1. Dit overkwam RFCW al moeten de Wetteraars de hand in eigen boezem steken. Er waren ruim voldoende kansen om met een ruime zege huiswaarts te keren. Een bijwijlen weggespeelde thuisploeg, al jaren een boeman voor RFCW, stal de driepunter en verzekerde nagenoeg de redding in 3° amateurs.

RFCW grijpt de Ledenaars meteen bij de keel. Na een ingestudeerde vrije trap van Delannoy, schiet Euvrard vanuit scherpe hoek in het zijnet (9’). Lede reageert met een onbeholpen hoge voorzet van Jens De Landtsheer, die boven op de deklat valt (11’). Een eerste reuzenkans wordt gemist door De Pever die een voorzet van Deham voor open doel niet weet te verzilveren (12’). Meulewaeter komt goed tussen als Delannoy aandringt (15’). Lo Giudice lobt over na een doorsteek van De Pever (20’), die wat later tot twee keer toe mag proberen te scoren (22’). Op een schaarse tegenstoot levert een kopstoot van Jonas De Landtsheer op hoekschop van Van Peteghem, een nieuwe corner op (24’). Bliki wordt op links knap afgezonderd, zijn voorzet wordt door Lo Giudice over geschoten (26’). RFCW tovert mooie combinaties op de moeilijk te bespelen grasmat. Het knikkertje van Van Der Zyp, na een verre vrije trap van Euvrard komt te zacht in de handen van een sterke Meulewaeter (30’). De Pever schiet zonder veel overtuiging over (32’). Het schot van Lo Giudice op een assist van De Pever mist kracht, Meulewaeter pakt (34’). Een ontsnapte Baert schiet scherp voorlangs (35’). Lede trekt zich met z’n elven terug in de eigen zestien, RFCW trapt de ene hoekschop na de andere (43’). Op een verrassende counter van de thuisploeg redt Deham de meubelen met een correcte sliding in de voeten van de uitgebroken Jonas De Landtsheer (44’).

Normaliter moet de match al aan de rust beslecht zijn. RFCW gaat op zijn elan door na de koffie.Op een inzenden van Van Der Zyp lobt Lo Giudice tegen de binnenkant van de staak, bal valt in de handen van Meulewaeter (58’). Een poging van de ingevallen Van Peteghem gaat via De Pever naast (61’). Na een mooie raid van Deham wordt een schot van Delannoy alweer gered door Meulewaeter (62’). Van Peteghem dringt diep door tot tegen de doellijn, maar struikelt (64’). Het door gans Wetteren gevreesde gebeurt in de 70’. Na een corner wordt een scrimmage voor doel door Jonas De Landtsheer succesvol van dichtbij afgerond (1-0). Zeer snel staan de bordjes weer gelijk. Delannoy wordt onder de graszoden geschopt binnen de zestienmeter , Van Peteghem trapt de strafschop laag binnen (71’ 1-1). Iedereen wacht nu op de Wetterse genadestoot, Lede raakt geen bal meer. Na een snelle vrijschop van Deham, schiet Van Peteghem in de draai in de handen van Meulewaeter. Delannoy houdt slecht een hoekschop over als hij een voorzet van Pouillon aan de tweede paal wil verzilveren. Die corner van Lo Giudice wordt door De Pever naast gedevieerd. RFCW scoort in de 86’ de zegetreffer, maar wordt voor een voorafgaande fout op Meulewaeter teruggefloten. Pouillon is uiteindelijk toch op weg naar de Wetterse zege, maar de goed uitgekomen Meulewaeter redt met de voet (89’). Van Peteghem knalt de laatste kans naast (90’). In blessuretijd haalt Lede de driepunter binnen. Een voorzet van de op links ontsnapte Baevegems, glipt door de vingers van een haast werkloze Verhoeven en Van Peteghem legt van dichtbij binnen (93’ 2-1). De Wetteraars geloven hun eigen ogen niet. Drie niet onbelangrijke punten worden door een, op efficiëntie na, schitterende Wetterse ploeg te grabbel gegooid. Doelman Meulewaeter is matchwinnaar. (KlemDG)

 

Opstelling KVC Jong Lede

Meulewaeter, De Landtsheer Jens, Gyselinck (29’ geel), Mertens, Mendoza, Verplancke, Van Peteghem Nicolas, Hellinckx (90’ Malfroy), Trompet (60’ Baevegems), De Landtsheer Jonas, Pieren (81’ De Loose)

Invallers: Piro, De Loose, Malfroy, Baevegems

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, Euvrard, Van Der Zyp, Delannoy, De Pever (92’ geel), De Guchteneire, Baert (47’ Van Peteghem), Bliki, Lo Giudice (66’ Pouillon), Deham,

 Invallers: Batselier, De Nauw, Van Peteghem Matthias, Pouillon

 

Scheidsrechters

Verbeke Bert