RFC Wetteren - FC Lebbeke

Seizoen 2018-2019
Competitie
16/2/2019 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
6 - 0
FC Lebbeke

Doelpunten

13'
1-0
Baert
34'
2-0
Deham
38'
3-0
De Guchteneire
58'
4-0
(pen.) Van Lierde
77'
5-0
Lo Giudice
82'
6-0
Delannoy

Kaarten

58'
Van Der Taelen

Wedstrijdverslag | 16/2/2019

RFC Wetteren - FC Lebbeke
6 - 0

In een tot de nok ongevuld stadion, met de verlichting op halve kracht, kregen de 250 toeschouwers een doelpuntenrijk Oostvlaams derby te zien. RFCW revancheerde zich behoorlijk en ruimschoots tegen FC Lebbeke voor de nederlaag in de heenronde. Met drie doelpunten in elk wedstrijdhelft zorgden zes verschillende Wetteraars voor een oververdiende en uitgesproken 6-0 zege.

Met Baert voor het eerst bij de startelf en een geblesseerde Van Peteghem toch als bankzitter neemt RFCW onmiddellijk het initiatief. Toch zijn de eerste kansjes voor de bezoekers. Verhoeven pakt het schotje van Nelis (4’) en even later dat van De Pauw (6’). Baert verkijkt aan de overzijde een reuzenkans op voorzet van Lo Giudice (12’). In een knappe persoonlijke actie schudt Baert drie verdedigers af en bedankt voor zijn eerste basisplaats met een mooi doelpunt (13’ 1-0). Een verre poging van Lo Giudice mist de juiste richting (22’). Nelis is wat slordig met een geboden kans (24’) en Van Der Zyp scoort bijna tegen zijn eigen ploeg na een nieuwe poging van Nelis (25’). Na een hoekschop van Lo Giudice wordt de voorzet van Baert overgekopt (32’). Deham haalt verrassend uit vanop 25 m en plant zijn volley fantastisch in de verste hoek (34’ 2-0). Na een goede actie van een alweer zeer bedrijvige Delannoy (37’) wordt even later toch gescoord als De Guchteneire in tweede instantie van dicht kan binnenkoppen (37’ 3-0). Verhoeven moet nog eens gepast tussenkomen als Van Damme en Nelis tegenspartelen (42’).                                                                                                        

Na de rust gaat het Wetteren-festival haast ongestoord door. Lebbeke staat er bij en kijkt er naar. Delannoy krult nipt over de kruising (48’). Van Der Taelen is tijdig uit zijn kooi als een niet onverdienstelijke Van de Sompel (volgend seizoen bij FC Lebbeke nb) Lo Giudice mooi op weg stuurt (51’). Delannoy draait zich behendig vrij tussen vier verdedigers, zijn voorzet wordt door Baert over geknald (52’). Een haakfout op de doorgebroken Baert, voortreffelijk op weg gezet door Delannoy, levert een penalty op. Van Lierde zet om (58’ 4-0). J. Van Damme mist de kans op een povere eerredder (62’). De aan de rust ingevallen Van Hoof is sneller dan alle verdedigers maar Verhoeven pakt, of wat had je gedacht (68’). Een schitterende doorsteek van Euvrard naar Lo Giudice, die laag over de grond binnenvlamt (77’   5-0) maakt de voorsprong en de vreugde nog groter. Delannoy, niet de enige uitblinker, rondt het Wetters festival met zijn linker af en neemt Van Der Taelen tegenvoets te grazen.(KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

RFCW: Verhoeven, Van De Sompel (82’ De Nauw), Euvrard, Van Der Zyp, Delannoy, De Guchteneire, Baert (77’ De Pever), Bliki, Lo Giudice, Deham, Van Lierde

Invallers: Engelbinck, De Nauw, De Pever, Van Peteghem

Opstelling FC Lebbeke

FC Lebbeke: Van Der Taelen (58’ geel), Moerenhout, De Wannemaeker, Van Der Jeugt (75’ Van Gyseghem), Van Damme K., Kurtulus, Nelis (70’ Vekeman), Ringoot, Ben Abbes, De Pauw (46’ Van Hoof), Van Damme J.

Invallers : Aeyels, Vekeman, Van Hoof, Van Gyseghem

Scheidsrechters

Ghijselinckx Rune