KVV Zelzate - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
10/2/2019 - 15:00
KVV Zelzate
1 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

34'
1-0
De Coninck
43'
1-1
Lo Giudice
90'
1-2
Euvrard

Kaarten

69'
Antwi Manu
71'
Pouillon

Wedstrijdverslag | 10/2/2019

KVV Zelzate - RFC Wetteren
1 - 2

RFCW is veruit de betere ploeg, vooral in de eerste helft, maar moet tot in blessuretijd wachten om de verdiende zege veilig te stellen. Aan de rust staat een voor de thuisploeg ietwat gevleide 1-1 op het bord. De Wetteraars grijpen ondanks die overwinning voor de tweede keer net naast de periodetitel omdat leider Merelbeke tegen staartploeg Torhout één punt uit de brand sleepte, net genoeg om zich het tweede periodekampioenschap toe te eigenen.

RFCW neemt onmiddellijk het initiatief en duwt de thuisploeg met snel en beweeglijk voetbal op eigen helft terug. Een ver schotje van Lo Giudice gaat meters naast (11’). Op een schaarse tegenstoot laat Mertens, na een foute pass van Van Lierde, de bal iets te ver van de voet stuiten (12’). RFCW schept kans na kans maar vergeet af te werken. Een strak schot Van Lo Giudice gaat over (14’) en de kopstoot van De Guchteneire op een corner van Lo Giudice ondergaat hetzelfde lot (17’). Pouillon dweilt de rechterflank af, zijn voorzet wordt door Lo Giudice onbegrijpelijk voor open doel gemist (29’). Een persoonlijke actie van Delannoy levert enkel een scherpe voorzet voor doel op (32’). Het gevreesde voor de bezoekers gebeurt even later. Zelzate komt tegen de gang van het spel op voorsprong. Op een verre hoge doorstoot aarzelt Euvrard en onderbreekt Verhoeven verrassend zijn uitkomen, De Coninck is er als de kippen bij om af te werken (34’1-0). Delannoy mist de gelijkmaker (35’) en Pouillon lepelt op de deklat (38’). Uiteindelijk knalt Lo Giudice vanuit scherpe hoek keihard en enig mooi tussen paal en doelman hoog in de touwen (43’ 1-1). Delannoy schiet net voor rust nog nipt over (45’).

Een aantrekkelijke eerste helft krijgt een minder vervolg in de tweede vijfenveertig minuten. Van Lierde kopt naast eigen doel een corner in veiligheid (46’). Een te strakke voorzet van een op rechts ontsnapte Pouillon mist zijn effect voor doel (47’). RFCW voert de druk nog op en twee hoekschoppen van Lo Giudice leveren wel gevaar voor het Zelzaatse doel maar geen echte doelkansen (65’). RFCW blijft het betere spel serveren maar de voorzetten voor doel zijn te ver of te slordig. Vriend en vijand zien Delannoy op een ruim verdiende Wetterse zege afstevenen maar de sterk uitgekomen De Vleesschauwer wijkt niet (89’). Als de laatste Wetterse hoop nagenoeg is verdwenen torent de ingevallen De Pever boven iedereen, de doelman incluis, uit, kopt de verre inworp van Van Der Zyp door en Euvrard knikt van dichtbij tegen de touwen (90’ 1-2). Er bestaat dan toch nog gerechtigheid. (KlemDG)

 

Opstelling KVV Zelzate

De Vleesschauwer, Cools-Ceuppens, Martens, Mertens, Van Buyten, Ampe, De Coninck, Annor, Quintelier, Antwi-Manu ((69’ geel, 73’ Notteboom), Vandenhende

 Invallers: De Craecker, Blondeel, Notteboom, Ede

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, Euvrard, Van Der Zyp, Delannoy, Pouillon (71’ geel, 72’ Baert), De Guchteneire, Bliki, Lo Giudice, Deham, Van Lierde (57’ De Pever)

 Invallers: Engelbinck, De Nauw, De Pever, Baert

 

Scheidsrechters

Opsomer Sander