RFC Wetteren - Avanti Stekene

Seizoen 2018-2019
Competitie
26/1/2019 - 20:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 1
Avanti Stekene

Doelpunten

2'
0-1
(pen.) De Wilde
36'
1-1
Lo Giudice
64'
2-1
Van de Sompel

Kaarten

7'
De Rudder
29'
De Pau
89'
De Rudder

Wedstrijdverslag | 26/1/2019

RFC Wetteren - Avanti Stekene
2 - 1

De verdiende driepunter is binnen voor RFCW, maar het liep geenszins van een leien dakje. Een vroege voorsprong van de bezoekers maakte het voor de thuisploeg, geruggesteund door een alweer uitstekende doelman Verhoeven, niet gemakkelijk maar aan het slot flikkerde de 2-1-zege op het scorebord.

Een onnodige haakfout van Deham op De Rudder laat De Wilde toe al in de 2° minuut te scoren vanop de strafschopstip (0-1). Stekene gaat op zoek naar een tweede treffer en krijgt daar tot drie keer toe de kans voor. Mombers probeert vanuit een scherpe hoek, Verhoeven redt in hoekschop (16’). De snelle Mag’Kavula kan vanop eigen helft recht op Verhoeven af, maar zijn schot is niet secuur genoeg (23’). Mombers krijgt een cadeaurtje van Van Der Zyp, maar vergeet een goede voorzet en schiet zelf naast (25’). RFCW neemt geleidelijk aan het heft in handen, een poging van Delannoy gaat over (26’). Een schot van Delannoy wordt onvoldoende afgeweerd door een onzekere De Grave, Van de Sompel mist voor open doel (32’). De Grave doet dat opnieuw op een poeier van Pouillon, nu is Lo Giudice er als de kippen bij om af te ronden (36’ 1-1). Verhoeven redt zijn ploeg voor een nieuwe achterstand als hij de doorgebroken Mombers afstopt (42’). Pouillon verkijkt aan de overzijde de kans op een lokale voorsprong (45’). Ruststand 1-1.

Stekene legt zich niet zomaar bij het voetballend overwicht van RFCW neer. Een pegel van De Rudder gaat via een verdediger in corner (51’). Daarna is het haast al Wetteren wat de klok slaat. Een diepe doorstoot van Pouillon bereikt net niet een Wetterse voet om af te ronden (54’). Lo Giudice schotelt een vrije trap, voor fout op de aandringende Delannoy, over (56’).Een ijverige Delannoy zet Van de Sompel, op een voor hem ongewone stek, vertikaal op weg naar de voorsprong maar zijn schot wordt tijdig afgeblokt (62’). De Wetterse druk en drang nemen toe. Een kleine schermutseling voor doel, waarbij Van Der Zijp eerst mistast, maar Van de Sompel koel afwerkt, levert de 2-1 op (64’). De ingevallen Baert, voor het eerst sinds lang weer bij de selectie, schiet na een persoonlijke actie in de handen van De Grave (78’). Lo Giudice vergroot de Wetterse voorsprong nog, maar vanuit buitenspelpositie. Geen goal (87’). (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Sompel, Euvrard, Van Der Zyp, Delannoy, Pouillon (75’ Baert), De Guchteneire, Bliki, Lo Giudice (88’ Outters), Deham, Van Lierde

Invallers: Engelbinck, Baert, Outters, Vanderhaeghen

Opstelling Avanti Stekene

De Grave, De Smet, Loriers, Mag’Kavula, De Wilde, Mennes (82’ De Meulenaere), Franssens, De Rudder (7’ geel + 89’ geel = rood), Klippelaar (82’ Laeremans), Mombers (64’ Van Gysel), De Pau (29’ geel)

Invallers : Pepermans, De Meulenaere, Van Gysel, Laeremans

Scheidsrechters

Beerens Sören