Pepingen - Halle - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
20/1/2019 - 14:30
Pepingen - Halle
2 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

3'
1-0
Mikal
90'
2-0
(pen.) Ngadrira

Kaarten

34'
Van Peteghem
52'
Ngadrira
54'
De Guchteneire
58'
Pouillon
60'
Houssane

Wedstrijdverslag | 20/1/2019

Pepingen - Halle - RFC Wetteren
2 - 0

De doelmannen kwamen veel te weinig aan zet om van deze topper een leuke wedstrijd te maken. Na een schitterende start bleef ook de thuisploeg te onmondig om een zege te verantwoorden. RFCW moest alle punten in Halle laten na de strafschopcadeau in blessuretijd. Pepingen-Halle rukt met deze zege op naar de derde plaats in de rangschikking, net na RFCW, en zal nog een belangrijke rol spelen in het titeldebat.

Beter kun je een wedstrijd niet beginnen. Mikal ontsnapt randje buitenspel, is sneller dan de hele Wetterse defensie en verslaat koel de uitgekomen Verhoeven (3’ 1-0). Van Peteghem probeert opportunistisch vanop 35 m (13’) en kopt een voorzet van Deham zwak over (17’). Alweer op voorzet van Deham, frequent op dreef op de rechterflank, schiet Pouillon van binnen de grote rechthoek op doel, Deweerdt redt in corner (27’). Verhoeven pakt een scherpe voorzet van Mikal (29’). Verhoeven miskijkt zich op een onnodige strakke terugspeelbal van Deham, maar redt de meubelen in twee keer (36’). Op voorzet van Pouillon kopt Van Peteghem vanuit buitenspelstand over (41’). Een botsende vrije trap van Vandenbrande zoeft scherp voor doel in corner (44’). De thuisploeg laat net voor rusten nog een wenkende kans liggen (45’).

Na de koffie moet Verhoeven het eerst aan het werk en redt een ver schot van de aalvlugge Mikal (51’). Hoewel RFCW de betere ploeg is mist Pepingen een kans op een dubbele voorsprong. Mikal passt slecht op Ngadrira, die maar in te leggen had (73’). Lo Giudice schiet een vrije trap scherp in de kleine rechthoek, Bourgeois redt op de doellijn (75’). Dé kans op een verdiende gelijkmaker komt twee minuten later. Op corner van La Giudice kan Pouillon hoog voorzetten, Van de Sompel kopt van zeer dicht deze unieke gelegenheid in de handen van Deweerdt (77’). Een strak schot van Pouillon vindt weer De Weerdt op zijn weg (86’). Een haakfout van Bliki laat Ngadrira toe vanop de stip de eindstand op het scorebord te zetten (90’ 2-0).(KlemDG)

 

Opstelling Pepingen - Halle

Deweerdt, Haidour, Bourgeois, Pé, Ngadrira (52’ geel), Dailly, Neef (75’ Deryck), Vandenbrande, Houssane (60’ geel, 89’ Wagner), Van Belle, Mikal

Invallers: Pauwels, Wagner, Deryck, Schoonjans

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, Van Der Zyp, Delannoy, Van Peteghem (34’ geel), Pouillon (58’ geel), De Guchteneire (54’ geel, 63’ Hykaj), Bliki, Lo Giudice, Deham, Vanderhaeghen (85’ Outters)

 Invallers: Engelbinck, Hykaj, Outters, Van Der Sijpt

Scheidsrechters

De Keyzer Tim