K.E. Wervik - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
12/1/2019 - 18:00
K.E. Wervik
0 - 5
RFC Wetteren

Doelpunten

2'
0-1
Pouillon
27'
0-2
Lo Giudice
75'
0-3
Lo Giudice
77'
0-4
Lo Giudice
88'
0-5
Schalck

Kaarten

18'
Pante
37'
Van Der Zyp
39'
Pante
42'
Vandeputte

Wedstrijdverslag | 12/1/2019

K.E. Wervik - RFC Wetteren
0 - 5

RFCW behaalde een afgetekende zege tegen een uitermate zwak Wervik. Had penningmeester Van Der Heyden in het Wetterse doel moeten staan, dan waren de eindcijfers even zwaar als nu. De Wetterse goalie zal meer last van de kou hebben gehad dan van de schaarse pogingen van de Westvlaamse thuisploeg. Lo Giudice zorgde voor een hattrick.

Veel beter kun je een match niet beginnen. Pouillon dringt door op de rechterflank, zijn voorzet wordt door Verstraete paniekerig in corner verwerkt (1’). Wat later murwt hij zich tussen een lokale verdediger en doelman bij een te korte terugspeelbal en schuift naast Vancoillie in doel (2’ 0-1). We noteren gedurende de ganse eerste helft geen enkele kans voor de slordige thuisploeg. Wel een paar voor een zeer goed RFCW. Na een mooie collectieve combinatie zag iedereen al de 0-2 op het bord, als Bliki uithaalt. De jonge lokale goalie redt in corner (13’). Lo Giudice schiet een vrijschop tegen een tweekoppig muurtje (14’). Debutant Vanderhaeghen knalt van net buiten de zestienmeter een afgeweerde vrijschop van Lo Giudice over (18’). Een volley van De Pever verdient een beter lot (21’) maar een uitmuntende actie van een steengoede Delannoy wordt door Lo Giudice knap afgewerkt (27’ 0-2). Meteen de ruststand.

Wervik, net voor de rust herleid tot 10 man wegens een dubbele gele kaart voor Pante, bakt er na de koffie niks meer van. Een aantrekkelijk, snedig, snel en veel in één tijd voetballend RFCW is heer en meester. Een alomtegenwoordige Bliki glijdt een slimme voorzet van De Pever van dichtbij over (63’). Een zeldzame, verre schuchtere poging van Vandeputte gaat ruim over (69’). Lo Giudice heeft de 0-3 aan de voet maar wil de goalie nog omspelen, Vancoillie pakt (70’). Slechts uitstel. Lo Giudice maakt binnen de twee minuten zijn hattrick vol. Eerst nog een kopstoot van De Pever op hoekschop van Lo Giudice, de Westvlaamse doelman redt in zweefvlucht (72’).Lo Giudice knalt daarna een verre voorzet van De Guchteneire tegen de touwen (75’ 0-3) en doet dat even later opnieuw op een teruglegger van Pouillon (77’ 0-4). De Wetterse aanvaller met Italiaans klinkende naam mist zelfs de kans op zijn vierde treffer. Eén enkele stuiptrekking van de tabaksplanters als Verstraete van ver uithaalt, maar Verhoeven moet niet ingrijpen, het leer zoeft naast de staander buiten (82’). Twee jonge Wetteraars, 17 en 18 jaar, mogen even van nationaal voetbal proeven. Eén ervan (Schack) mag de vijfde goal binnenknallen na een schitterende actie van Delannoy (88’ 0-5). Wellicht één van de makkelijkste zeges van titelkandidaat RFCW. (Klem DG) 

Opstelling K.E. Wervik

Vancoillie, Geldhof, Bouchart, Dutoit (35’ Lambrechts), Vandeputte (42’ geel), Voet, Volckaert, De Gryse (35’ Logie, 59’ Guy), Popelier, Pante (18’ geel + 39’ geel = rood), Verstraete.

 Invallers: Debuyck, Lambrechts, Logie, Guy

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Euvrard, Van Der Zyp (37’ geel), Delannoy, De Pever, Pouillon (85’ Schack), De Guchteneire, Bliki, Lo Giudice (80’ Outters), Deham, Vanderhaeghen (89’ Van Der Sijpt)

 Invallers: Engelbinck, Schack, Outters, Van Der Sijpt         

Scheidsrechters

Lefever Robin