VW Hamme - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Vriendschappelijk
8/1/2019 - 20:00
VW Hamme
2 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

12'
1-0
Triest
32'
2-0
Smet
83'
2-1
Lo Giudice

Wedstrijdverslag | 8/1/2019

VW Hamme - RFC Wetteren
2 - 1

Vierdeklasser (3° amateurs) RFCW was ruim de evenknie van derdeklasser (2° amateurs) Vigor Wuitens Hamme, dat liefst 22 spelers liet opdraven. Hoewel de uitslag van generlei belang is zou een gelijkspel de juistere weergave zijn geweest.

RFCW start gretiger en een strakke voorzet van Pouillon wordt in corner verwerkt (9’). Triest mag aan de overzijde ongestoord en van zeer dicht een voorzet van Smet binnenduwen (12’ 1-0). Diezelfde Triest schiet wat later onbesuisd over (15’). Een knappe volley van Bliki van net buiten de zestienmeter verdiende beter (24’). Triest mag ongestoord oprukken maar schiet slordig over (30’). Delannoy gaat diep in de zestienmeter door, zijn voorzet wordt door Pouillon van zeer dicht over gekopt (31’). Smet knalt vanuit een schuine hoek diep in het verste zijnet (32’ 2-0). Smet is even later dicht bij de 3-0 maar hij dropt over doel (38’). Ook Vits mist de 3-0 als hij alleen voor Verhoeven opduikt. De Wetterse goalie, weinig werk overigens, wint (43’).

Na de rust laat VW Hamme een volledig nieuw elftal opdraven. Rond het uur dwingt RFCW drie mooie kansen af, alleen de afwerking is ondermaats. Pouillon, mooi vrijgespeeld door Bliki, kiest voor eigen eer, negeert de vrijstaande Delannoy maar mist (59’). Delannoy komt oog in oog met Van Haever maar mist ook (60’). Delannoy haalt wat later uit met zijn linker maar vindt opnieuw de doelman (61’). Hamme kan nog moeilijk kansen creëren, Verhoeven blijft werkloos. Wetteren krijgt nog een aantal kansjes, waarvan er slechts één wordt benut om de zogenaamde eerredder te scoren. Van Haever weert een knappe actie van Puoillon in hoekschop (71’). Delannoy dribbelt zich handig vrij op rechts, zijn voorzet wordt door De Pever rakelings over gekopt (75’). Op voorzet van Deham knikt Euvrard over (80’). Lo Giudice, mooi afgezonderd door De Pever, vlamt uiteindelijk de 2-1 op het scorebord, meteen ook eindstand (83’). (Klem DG)

 

Opstelling VW Hamme

Eerste helft: Bosteels, Smet, Seron, Ivens, Monteyne, Ringoet, Triest, Vits, Gyselinck, Claeys, De Rauw

Tweede helft: Van Haever, De Oude, Vergeylen, Aissa, Ysewyn, Sikumoya, D’Heer, Uyttersprot, Zeulevoet, Eren, Goethals

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, De Nauw (25’ Vanderhaeghen), Euvrard, Delannoy, De Pever, Van Peteghem (46’ De Guchteneire), Pouillon, Bliki, Lo Giudice, Deham, Van Lierde (57’ Schockaert)    

 Invallers: Engelbinck, Vanderhaeghen, Schockaert, De Guchteneire