RFC Wetteren - Svelta Melsele

Seizoen 2018-2019
Competitie
15/12/2018 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 0
Svelta Melsele

Kaarten

60'
Van Lierde
70'
Nsumbu
76'
Euvrard
79'
Van de Sompel
86'
Van Den Wildenberg
89'
Vinck

Wedstrijdverslag | 15/12/2018

RFC Wetteren - Svelta Melsele
0 - 0

Veel te weinig doelkansen om van een spannende wedstrijd te spreken. De beginstand blijft op het scorebord ook de juiste eindstand. Met deze wat troosteloze brilscore vergeet RFCW de leiding in de rangschikking over te nemen en als koploper de winterstop in te gaan. Regen, lichte sneeuw en stevige wind bepalen mee het spelbeeld.

RFCW neemt met windnadeel onmiddellijk het initiatief maar het zijn bezoekers die voor het eerste gevaar zorgen. Een verrassend ver schot van Cathoir spat uiteen op de kruising (6’). Van Osselaer mikt nipt naast maar Verhoeven tikt voor de zekerheid in corner. Op die hoekschop mist Agar voor open doel (11’). Even dreigt Delannoy maar het schot is te zwak (19’). Op een hoekschop van Delannoy is de kopstoot van Euvrard niet krachtig genoeg en Arewa keert het leer van de doellijn (23’). Een mooie aanval over Deham en De Pever resulteert in een schotje van een gemaskerde Van Peteghem, Van Den Wildenberg pakt (31’). Een pegel van Van Der Zyp op voorzet van Van Peteghem wordt afgeblokt (36’). Rust 0-0.

RFCW begint goed en Van Den Wildenberg moet al onmiddellijk een schot van Delannoy onschadelijk maken (46’). Verhoeven plukt makkelijk een vrije trap van Arewa (58’). Twee keer Wetterse dreiging in de 62’. De Melseelse goalie weert het schot van Pouillon af met een beenveeg en in dezelfde minuut duwt hij een stevig schot van Van Peteghem in corner. Vinck haalt de doorgebroken Pouillon neer net voor de zestienmeter. De vrijschop van Van Peteghem levert niets op, Deham schiet de rebound naast (70’). Verhoeven pareert schitterend de poging van Volckerick (74’). Pouillon zorgt uiteindelijk voor de Wetterse verlossing, scoort, maar wordt door de ref, af en toe toch het noorden kwijt, teruggefloten voor twijfelachtig buitenspel (83’). Van Peteghem krijgt de laatste kans op een lokale zege, Van Den Wildenberg pakt zijn grondscherend schot (90’). (Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Sompel (79’ geel), Euvrard (76’ geel), Van Der Zyp (80’ De Nauw), Delannoy, De Pever, Van Peteghem, Pouillon, Bliki, Deham, Van Lierde (60’ geel, 75’ Lo Giudice)

 Invallers: Batselier, De Nauw, De Guchteneire, Lo Giudice

Opstelling Svelta Melsele

Van Den Wildenberg (86’ geel), Arewa, Sinnaeve, Penneman, Volckerick (82’ Kabongo), Van Osselaer, Vinck (89’ geel), Hos, Agar, Cathoir (84’ Troonbeeckx), Nsumbu (70’ geel)

 Invallers : Pauwels, Malfroy, Troonbeeckx, Kabongo

Scheidsrechters

Timmermans Jonas