RFC Wetteren - HO Wolvertem Merchtem

Seizoen 2018-2019
Competitie
8/12/2018 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
5 - 3
HO Wolvertem Merchtem

Doelpunten

18'
1-0
Delannoy
27'
2-0
Van Peteghem
38'
3-0
Van Peteghem
56'
3-1
Rivera
59'
4-1
Pouillon
64'
4-2
(pen.) Laerenbergh
68'
4-3
Mpati
72'
5-3
Van de Sompel

Kaarten

14'
Bliki
58'
vandevoorde
73'
Meysmans
75'
Meysmans

Wedstrijdverslag | 8/12/2018

RFC Wetteren - HO Wolvertem Merchtem
5 - 3

Spektakelrijke wedstrijd, gekruid met acht doelpunten, enkele afgekeurde goals, een rode kaart en een stevige wind daar bovenop. Nadat RFCW een 3-0 voorsprong aan de rust had uitgebouwd, nam iedereen aan dat de match al gespeeld was. Dat was echter zonder de gezonde veer- en wilskracht van Wolvertem-Merchtem gerekend dat, mede gedreven door de felle wind in hun voordeel, terugkwam tot de kleinste achterstand maar uiteindelijk in de betere Wetteraars zijn meerdere moest erkennen. Leuk, zo’n vooroorlogse score.

Van Peteghem zorgt voor het eerste gevaar. Zijn lob gaat rakelings over (6’). Rivera zet zich door op de linkerflank en zijn voorzet wordt door De Nauw in allerijl in corner verwerkt (8’). Quansah doet het Rivera na, nu kan Laerenbergh net niet bij het leer (13’). Op een vrijschop kopt Moreau trefzeker naar doel, Verhoeven pakt schitterend (15’). Waren de eerste kansjes voor de gedreven bezoekers, valt de goal aan de overkant. Delannoy lepelt vanop dertig meter machtig mooi in de verste winkelhaak (18’ 1-0). De vinnige Delannoy zondert Van Peteghem mooi af en de Wetterse topscorer faalt niet (27’ 2-0). Wolvertem reageert via een verre schuiver van Lyase, Verhoeven pakt in twee keer. Een stevige volley van Lo Giudice wordt door Vandervorst in corner geduwd (34’). Van Peteghem wordt op rechts gelanceerd, tikt behendig en verrassend door de benen van Schoukens en werkt voorbeeldig af (38’ 3-0).        

Op een voorzet van Van Peteghem scoort de aan de rust ingevallen Pouillon, maar de goal wordt afgekeurd voor voorafgaande fout (49’). Een schotje van Laerenbergh kan Verhoeven niet verrassen (50’). Dan volgt het kwartuurtje van de snelle en bedrijvige Rivera. Eerst ziet hij tweemaal een goal afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel, de derde keer is het wel raak (56’ 3-1). De reactie van RFCW volgt snel. Pouillon is sneller dan Vandevoorde en schuift naast Vandervorst laag binnen (59’ 4-1). Laerenbergh mildert via de strafschopstip na een fout op Quansah in de zestienmeter (64’4-2). De Wetterse defensie blundert en Mpati rondt een scrimmage voor het Wetterse doel succesrijk af (68’ 4-3). Ongelooflijk. Een te vrij staande Van de Sompel zorgt tenslotte voor zekerheid door een vrijschop van dichtbij binnen te koppen (72’ 5-3). Als Meysmans zijn tweede gele kaart krijgt omdat een strafschopfout wordt genegeerd na eerder buitenspel, is de kous helemaal af (75’). RFCW kan nu gecontroleerd uitspelen. Pouillon schiet nog eens hoog over (85’). (Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Sompel, De Nauw, Euvrard, Delannoy, De Pever, Van Peteghem (89’ Hykaj), Bliki (14’ geel, 46’ De Guchteneire), Lo Giudice (46’ Pouillon), Deham, Van Lierde

Invallers: Batselier, Pouillon, Hykaj, De Guchteneire

Opstelling HO Wolvertem Merchtem

Vandervorst, Moreau (46’ Balinas), Schoukens, Meysmans (73’ geel + 75’ geel = rood), Lyase, Laerenbergh, Rivera (89’ M’Rabet), Quansah (84’ Perrault), Vandevoorde (58’ geel), Wauthy, Mpati.

Invallers : Van Gijzeghem, Balinas, M’Rabet, Perrault

Scheidsrechters

Bergs Jiri