KSV Oostkamp - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
1/12/2018 - 20:00
KSV Oostkamp
0 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

29'
0-1
(pen.) Van Peteghem
38'
0-2
Delannoy

Kaarten

29'
Catmeyer
42'
Van Der Zyp
60'
Pouillon
75'
Janssens
85'
Van Der Zyp
89'
Van de Sompel
90'
Verheyden

Wedstrijdverslag | 1/12/2018

KSV Oostkamp - RFC Wetteren
0 - 2

RFCW is met drie punten teruggekeerd uit het Westvlaamse Oostkamp, ook al speelde het niet zijn allerbeste wedstrijd. De zege is toch verdiend omdat een moedig en wilskrachtig Oostkamp iets te onmondig was en er weer een attente Verhoeven in het Wetterse doel stond. RFCW miste wel drie sterkhouders (De Pever, Bliki, Euvrard) die een strafzondag uitzaten en moest in laatste instantie De Lange, die zich blesseerde tijdens de opwarming, vervangen door Hykaj.

De thuisploeg start het vinnigst en zet de bezoekers meteen onder druk. Een verre uithaal van Canoot gaat al even ver over (10’). Verhoeven pakt makkelijk een botsende bal van Decloedt (13’). In het eerste kwartuur forceert Oostkamp vijf hoekschoppen die allemaal te weinig gevaar opleveren. RFCW krijgt zijn eerste kansje pas in de 26’. Na een handige schijnbeweging van Van Peteghem komt Pouillon in schietpositie, doelman Schelstraete redt in corner. Die wordt iets te ver voorbij de tweede paal geserveerd (27’). Een voorzet van Lo Giudice wordt ook al in hoekschop verwerkt (28’). Een vrije trap van Lo Giudice eindigt in het zijnet. Catmeyer roert de bal met de arm in de zestienmeter, een niet altijd consequente ref Goldberg kent een twijfelachtige strafschop toe. Van Peteghem zet die feilloos om (29’ 0-1). Pouillon kan de voorsprong verdubbelen, Schelstraete redt in hurkzit (37’). Een niet altijd goed geïnspireerde Delannoy dribbelt de hele lokale defensie op een hoopje en knalt machtig mooi in het dak van het doel (38’ 0-2). Een haakfout van Van Der Zyp randje strafschopgebied, zorgt voor Westvlaams gevaar. De vrije trap ketst af op de muur en Canoot scoort…vanuit buitenspel. Rust 0-2.

Het lobje van Van Peteghem gaat net niet over Schelstraete in doel (48’). Een mooie dribbel van Bonny eindigt aan de eerste staander in de handen van een klaarkijkende Verhoeven (49’). Een fantastisch schot van Verheyden wordt door Verhoeven al even schitterend over de dwarslat geduwd (49’). Oostkamp wil wel maar verder dan een drietal hoekschoppen komt het niet. Na een knappe Wetterse aanval wordt de voorzet van De Nauw door een attente Schelstraete in hoekschop verwerkt (59’). Van Peteghem heeft een wereldgoal voor ogen, ziet Schelstraete wat verder uit zijn doel staan maar lobt iets te ver (65’). Pouillon zet scherp voor doel, geen afwerker tijdig ter plekke (68’). Bekaert bereikt Canoot voor doel, Verhoeven pakt zijn schot laaguitvallend en klemvast (69’). De ingevallen Janssens mist de kontrole om verder af te werken (71’). De mee opgerukte Vermeulen kopt de voorzet van Himpe nipt naast de kruising (74’). Een foutje van Janssens brengt Canoot oog in oog met Verhoeven. Weer is de Wetterse doelman de sterkste en mist Oostkamp de op zijn minst verdiende eerredder (81’). Al bij al een vrij spannende, nooit echt vervelende wedstrijd met de meest efficiënte ploeg als winnaar. (Klem DG)

 

Opstelling KSV Oostkamp

Schelstraete, Vermeulen, Bonny, Bekaert, Decloedt, Vanneste, Canoot, Lenihan, Cafmeyer (29’ geel, 46’ Ly), Himpe, Verheyden (90’ geel)

Invallers: Verbrugge, Van Hooreweghe, Ly, Schmidts

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel (89’ geel), De Nauw, Van Der Zyp (42’ geel + 85’ geel = rood), Delannoy, Van Peteghem, Pouillon (60’ geel), Hykaj (61’ Janssens), De Guchteneire, Lo Giudice, Van Lierde                 

Invallers: Batselier, Outters, Janssens (75’geel), Deham                                  

Scheidsrechters

Goldberg David