KM 1992 Torhout - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
17/11/2018 - 19:30
KM 1992 Torhout
0 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

48'
0-1
Van Peteghem

Kaarten

76'
Defevere
78'
Van de Sompel
85'
Vanysacker
90'
De Pever

Wedstrijdverslag | 17/11/2018

KM 1992 Torhout - RFC Wetteren
0 - 1

 Eén goal van een heroptredende Van Peteghem en enkele schitterende reddingen van Verhoeven zorgden er voor dat RFCW met een gevleide 0-1 uit Torhout terugkeerde. Dit verdienden de Westvlamingen niet, maar als men de geboden kansen niet afwerkt, kan men onmogelijk een wedstrijd winnen. Een ook niet onverdienstelijk RFCW blijft met deze driepunter aan de top van de klassering.

De thuisploeg start furieus. Een voorzet van Hollevoet wordt door Christiaens (ex-Standaard Wetteren) naast getikt (10’). Van Den Bogaerde mist een unieke kans op lokale voorsprong, weer op voorzet van Hollevoet (14’). Bliki krijgt van zeer nabij een volley pardoes in het gezicht (14’), is even groggy en moet wat later toch afhaken (24’). Tussendoor daagt Christiaens solo voor Verhoeven op, de Wetterse goalie redt in corner (17’). De eerste Wetterse doelkans valt pas in de 34’ maar De Pever mist. Na een haakfout op Pouillon krult Lo Giudice een vrije trap vanop randje zestienmeter via het hoofd van een andere Wetteraar over doel (35’). Rust 0-0.

Nu komt RFCW het flinkst uit de startblokken. Tijdens de eerste tien minuten kan RFCW liefst vier keer scoren. Het blijft bij één verdiende goal. Op een assist van De Nauw mist Van Peteghem een open doelkans (47’) en doet dat even later nog eens over. Op het voorzet-schot van Van Peteghem (derde keer, goede keer) is de haardos van Pouillon net te kort om het leder nog te aaien en de bal gaat rechtstreeks binnen (48’ 0-1). Van Peteghem is op weg naar de veilige 0-2 maar trapt huizenhoog over (50’). De Wetterse furie waait over en Torhout herstelt het evenwicht. Christiaens treft de deklat (59’). Een knappe voorzet van De Pever dwarrelt iets te ver voor Pouillon (71’). Een mooie voorzet van Lo Giudice eindigt in de handen van Vanderbeken (73’). Van Peteghem draait zich behendig vrij, dringt door tot in de zestienmeter maar schiet in de handen van de Torhoutse goalie (74’). Willems mist haast onbegrijpelijk de gelijkmaker en schiet van zeer dicht voorlangs (83’). Een verre vrije trap van Van Peteghem zeilt voorbij God en alleman rakelings naast de verste staander (86’). De ingevallen Hykaj zet met een schitterend vertikale pass de ook al ingekomen De Lange op weg naar de dubbele voorsprong maar die vindt weer Vanderbeken op zijn weg (86’). Christiaens schiet in de draai nog op matchwinnaar Verhoeven (88’).(Klem DG)

 

Opstelling KM 1992 Torhout

Vanderbeken, Defevere (76’ geel), Hollevoet, Vanysacker (85’ geel), Christiaens, Tanghe (55’ Couwijzer), Van Wijk, Willems, Verhelst (81’ Neu), Van Den Bogaerde, Goddeeris

Invallers: Meeuws , Samyn, Neu, Couwijzer

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel (78’ geel), De Nauw, Euvrard, Van Der Zyp, De Pever (90’ geel), Van Peteghem, Pouillon (77’ De Lange), Bliki (20’ De Guchteneire), Lo Giudice (83’ Hykaj), Van Lierde

Invallers: Batselier, De Lange, Hykaj, De Guchteneire                                 

Scheidsrechters

Keppens Jens