K.FC. Merelbeke - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
4/11/2018 - 14:30
K.FC. Merelbeke
2 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

50'
1-0
Van Den Winckel
72'
2-0
Zwart
89'
2-1
Van Der Zyp

Kaarten

43'
Elaut K
43'
Delannoy
47'
De Guchteneire
48'
De Guchteneire
80'
Bultheel

Wedstrijdverslag | 4/11/2018

K.FC. Merelbeke - RFC Wetteren
2 - 1

KFC Merelbeke wint voor 600 toeschouwers de topper tegen RFC Wetteren maar ziet, net als RFCW, de periodetitel aan zijn neus voorbijgaan. Die eer is weggelegd voor KSK Zwevezele, dat de andere topper in 3de Amateurs A won van Av.Stekene. Op de Moorkensheide in De Pinte hebben een paar dubieuze beslissingen van ref Berckvens in ruime mate het wedstrijdverloop beïnvloed. Net voor de rust wordt Delannoy van het terrein gestuurd, net na de rust mocht ook De Guchteneire vroegtijdig gaan douchen. Met negen tegen elf hield RFCW nog vrij goed stand al moest doelman Verhoeven met enkele tussenkomsten een grotere eindstand vermijden.

De Pever krijgt de eerste kans. Na een corner van Lo Giudice en via Delannoy en Van Der Zyp besluit De Pever te zacht in de handen van De Volder (3’). Zwart wringt zich door de Wetterse defensie, zijn voorzet is te strak voor Elaut (16’). Wat later eenzelfde fase, nu is De Weirdt niet tijdig op een assist van Zwart (16’). Een schitterend afstandsshot van Bultheel wordt door Verhoeven knap gepareerd (25’). Op een verre inworp kopt Zwart over (25’). Verhoeven pakt eeen schuiver van Zwart (30’). RFCW wil wel maar is te ongevaarlijk. De Volder is makkelijk baas over een volley van De Lange (31’) en De Guchteneire’schot wordt in corner geduwd (35’). Dé kans is voor Zwart. Op counter en na balverlies na een Wetterse hoekschop kan de snelle Zwart ongehinderd af op de openingstreffer. Via en tussen de benen van een goed uitkomende Verhoeven verdwijnt de bal op de staander en naast (36’). Op een hoge voorzet van een zeer goede De Nauw, kopt de Merelbeekse aanvoerder en rots in de branding De Smet in veiligheid (39’). Een fout op de doorbrekende Van de Sompel is de aanleiding voor het onverwacht rood voor Delannoy, die met een wat ongelukkige reactie, de bal tegen het hoofd van de ref trapt (44’). In de slotminuut schiet Euvrard een vrije trap nipt over (45’).

Onmiddellijk na de rust valt de tweede rode kaart voor de bezoekers. De Guchteneire, al geel één minuut eerder, deelt een elleboogje uit en mag meteen warm gaan douchen. Het koude stortbad is voor de Wetteraars, tot negen eenheden herleid. Bovendien valt snel de 1-0. Saidy ontsnapt op links, zijn voorzet wordt door Van Der Zyp verkeerd weggewerkt, Van De Winckel knalt staalhard hoog in de touwen (1-0 50’). Merelbeke ruikt zijn kans en Verhoeven moet een paar keer op al zijn talent beroep doen om een grotere achterstand te vermijden. Saidy mist een reuzekans (52’), en treuzelt even later te lang, Van de Sompel is slimmer en sneller op de bal (62’). Een uit buitenspel vertrokken Zwart wordt door een sublieme Verhoeven van de dubbele lokale voorsprong gehouden (67’). Zwart is uiteindelijk te snel en kan Verhoeven kloppen met een lage knal in de verste hoek (72’ 2-0). Pouillon schiet in één van de weinige Wetterse reacties zonder overtuiging over (77’). Zelfs als Merelbeke met drie man opdaagt voor Verhoeven, heeft deze laatste het laatste woord (85’). Ook Zwart wordt nog van een goal gehouden door de Wetterse goalie. Het doelpunt valt nog onverwachts aan de overkant als Van Der Zyp van dicht kan afwerken (89’ 2-1). Een magere troost voor de negen moedige bezoekers. (Klem DG)

Opstelling K.FC. Merelbeke

De Volder, Van Der Beke (83’ Elaut A.), Van Den Winckel, De Smet, Zwart, Elaut K.(43’ geel, 85’Van Laere), De Weirdt, Seynaeve, Van Cauwenberghe, Saidy, Bultheel (80’ geel)

 Invallers: Segers, Van Laere, Elaut A., Van De Voorde

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, De Nauw, Euvrard, Van Der Zyp, Delannoy (43’ rood), De Pever (58’ Bliki), Pouillon, De Lange (75’ Hykaj), De Guchteneire (47’ geel, 48’ rood), Lo Giudice (58’ Baert),

 Invallers: Engelbinck, Hykaj, Baert, Bliki

Scheidsrechters

Berckvens Bart