RFC Wetteren - KV Woluwe-Zaventem

Seizoen 2018-2019
Competitie
27/10/2018 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
5 - 2
KV Woluwe-Zaventem

Doelpunten

2'
0-1
Mjahed
12'
0-2
Gody
25'
1-2
De Pever
45'
2-2
De Lange
46'
3-2
De Pever
72'
4-2
Delannoy
81'
5-2
Pouillon

Kaarten

41'
Bossekota

Wedstrijdverslag | 27/10/2018

RFC Wetteren - KV Woluwe-Zaventem
5 - 2

Eer de thuisploeg goed en wel wakker was, stond de 0-2 al op het scorebord. Na twaalf minuten keek RFCW al op tegen een dubbele achterstand. Van een totale verrassing gesproken. De schade werd nog voor de rust hersteld en de losgeslagen Wetteraars walsten nog makkelijk over de Brusselaars heen. 5-2, niet eens overdreven.

De pijlsnelle Mjahed, de kleinste man op het veld, samen met ref De Bruyne, wordt tussen de twee centrale lokale verdedigers aangespeeld en de uitkomende Verhoeven kan zijn schot maar half afweren (2’ 0-1). Een ietwat verbijsterd Wetteren reageert snel en op pass van Delannoy schiet Pouillon voorlangs (4’). Een verre vrije trap van Euvrard brengt Pouillon in schietpositie, Biason is gepast uit zijn doel (6’). De Nau miskijkt zich op een voorzet van Badibanga en Gody straft onverbiddelijk af (12’ 0-2). Ongeloof alom. De Lange krijgt een reuzekans maar treuzelt te lang. Zijn te zwak schot wordt door Biason makkelijk gepakt (18’). Mjahed glipt nog even tussen de mazen van de buitenspelval maar kan niet afwerken (23’). Een schot van Euvrard wordt gepareerd door de Brusselse goalie (24’). RFCW drukt het gaspedaal in en krijgt drie corners op rij. De derde hoekschop is de goede. De Pever scoort met wat medewerking van de doelman (25’ 1-2). Een mooie aanval over De Pever en Pouillon biedt De Lange de gelijkmaker op een schoteltje. De Wetterse spits schiet vanop zes meter hopeloos over (28’). Bossekota kan onverwacht alleen op Verhoeven af maar verslikt zich in het leder (35’). Lo Giudice ziet zijn vrijschop via een verdediger in hoekschop verdwijnen (37’). In de slotminuut wordt de Wetterse schade enigszins hersteld. Enkele RFCW’ers krijgen om beurt de kans om af te werken, De Lange is de laatste van dienst (45’ 2-2).

Een voorzet van Deham bereikt aan de tweede paal De Lange, wiens kopbalvoorzet door De Pever van dicht wordt afgerond (46’ 3-2). RFCW laat zijn greep niet meer los, kan iets meer ontspannen spelen maar maakt pas in de 72’ het dubbele verschil. Biason redt een lob van Pouillon in corner (51’) en het lobje van De Pever is net niet ver genoeg om zijn hattrick vol te maken (61’). Pouillon vindt het zijnet en niet de vierde goal (62’). Een zeldzame tegenprik van Bossekota, die zijn poging via de voet van Deham ziet verdwijnen in de handen van Verhoeven (63). Delannoy stuurt Pouillon in het straatje, maar die is te egoïstisch en vindt weer het zijnet (64’). Euvrard redt de meubelen op een poging van Serrou (65’). De voorzet van de op rechts ontsnapte Pouillon is net iets te ver om De Lange te laten afronden (69’). De verrassende gelijkmaker van Woluwe via de ingevallen Fonkeu na een fraaie aanval wordt wegens buitenspel afgekeurd (70’). Na een mooie schijnbeweging van De Lange en een ongelukkig uitkomen van Biason kan Delannoy uiteindelijk voor zekerheid zorgen (72’ 4-2). Lo Giudice laat een goaltje liggen (80’). Pouillon scoort nog in twee keer (81’ 5-2). (Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Sompel, De Nauw, Euvrard, Delannoy, De Pever (81’ De Guchteneire), Pouillon, De Lange, Bliki, Lo Giudice (88’ Outters), Deham (58’ Janssens)

Invallers: Engelbinck, De Guchteneire, Outters, Janssens

Opstelling KV Woluwe-Zaventem

Biason, De Marrée, Gharmaoui (76’ Yagan), Gody, Nerinckx, De Backer, Badibanga (76’ Millet), Hakizimana, Bossekota (41’ geel), Serrou, Mjahed (46’ Fonkeu)

Invallers : Frans, Yagan, Fonkeu, Millet

Scheidsrechters

De Bruyne Tom