SK Zwevezele - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
20/10/2018 - 19:00
SK Zwevezele
0 - 0
RFC Wetteren

Kaarten

25'
Van Der Zyp
58'
Simoës
89'
Verzele

Wedstrijdverslag | 20/10/2018

SK Zwevezele - RFC Wetteren
0 - 0

Als twee technisch en tactisch sterke ploegen willen en laten voetballen, dan krijg je een aangenaam kijkstuk. De topper tusen leider Zwevezele en opponent RFCW levert mooi en attractief voetbal maar eindigt zoals hij begonnen is. RFCW is wel winnaar op punten maar daar koop je in het voetbal niets (of niet veel) mee.

De thuisploeg start meteen met een offensief en Verhoeven moet al vlug uitpakken op een kopstoot van Geryl (6’). Lo Giudice besluit na een knappe aanval over (15’) en De Pever kopt voorlangs (16’). RFCW herstelt het evenwicht en doelman Depaepe moet met een voetveeg een schot van Lo Giudice onschadelijk maken (23’). De volley van Bataille verdwijnt over het Wetterse doel (28’) en Van Heuverzwijn mikt eveneens over (30’). Delannoy poogt van net iets te ver (37’). Hij speelt even later listig De Pever vrij maar die is niet trefzeker genoeg (40’). Voor de rust dreigt RFCW nog twee keer. Lo Giudice zet Pouillon op weg naar een doelpunt maar die wordt binnen de zestienmeter twijfelachtig van de bal gehouden (44’). De voorzet van de op de rechterflank ontsnapte Pouillon is iets te scherp en het schotje van Delannoy verdwijnt nipt naast (45’).

Weer start de thuisploeg het vurigst. Na een hoekschop kopt Van Heuverzwijn gevaarlijk over (48’). Alweer Van Heuverzwijn kopt een assist van Marmitte nipt naast (53’). Niemand voor doel om een lepe voorzet van een goede De Pever af te ronden (57’). Op een voorzet van Delannoy duwt een klaarkijkende Depaepe handig in veiligheid (59’). Pouillon devieert verrassend voorlangs (60’). Een schotje van Coussement gaat over doel (65’). De aan de rust ingevallen De Guchteneire blokt stevig een poging van Verzele af (75’) en aan de overkant glijdt Minne, de 40-jarige aanvoerder van de thuisploeg, met een sliding de bal uit de voeten van een dreigende De Lange (76’). Simoës ziet zijn volley ruim over het Wetterse doel suizen (88’). Knappe wedstrijd maar … zonder doelpunten. (Klem DG)

 

Opstelling SK Zwevezele

Depaepe, Minne, Vandendriessche, Bataille, Van Heuverzwijn, Provoost, Simoës (58’ geel), Verzele (89’ geel), Marmitte, Geryl (73’ Lagrou), Coussement

 Invallers: Cool, Lagrou, Hillewaere, Yagan

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, De Nauw, Euvrard, Van Der Zyp (25’ geel, 46’ De Guchteneire), Delannoy, De Pever, Pouillon, Bliki, Lo Giudice (76’ De Lange), Deham

 Invallers: Engelbinck, De Lange, De Guchteneire, Hykaj

Scheidsrechters

Stove Florian