RFC Wetteren - KVC Jong Lede

Seizoen 2018-2019
Competitie
13/10/2018 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 0
KVC Jong Lede

Doelpunten

43'
1-0
(pen.) Euvrard

Kaarten

67'
Verplancke

Wedstrijdverslag | 13/10/2018

RFC Wetteren - KVC Jong Lede
1 - 0

 Onder ruime belangstelling won RFCW ruim verdiend deze Oostvlaamse burenstrijd met de kleinste score. De Wetteraars verkwanselden een aantal kansen op een hogere score en de Ledenaars bleven tot op het einde hopen op een gestolen punt. Maar daarvoor kreeg Verhoeven veel te weinig werk van een bijwijlen zwak en onmondig Lede.

 

RFCW begint met een onuitgegeven spitsenduo, De Lange en Hykaj. Al in de 10’ ziet Lo Giudice zijn strak schot gepareerd door Meulewaeter. De Pever gaat even neer als hij van dichtbij het leer pardoes in het gelaat krijgt (13’). Euvrard mist een kansje en op de snelle tegenaanval behoudt Deham zijn kalmte als Meersschaut wil voorzetten naar Pieren (16’). Na een lange doorstoot van De Nauw op de rechterflank trapt Hykaj diens voorzet over (19’). Hykaj schiet onbesuisd over (25’) en ook De Pever vindt de juiste weg naar het net niet na een vrijschop (27’). Delannoy kan alleen op Meulewaeter af na een slechte terugkopbal van Gijselinck, de Leedse goalie redt alweer de meubelen (26’). De Lange kan net niet bij een voorzet van een ijverige De Pever (30’). Van Der Zyp mikt een vrije trap recht in de handen van Meulewaeter (33’). De enige echte kans voor de bezoekers valt pas in de 36’. De Landtsheer mag ver doorgaan, zijn voorzet wordt door Pieren overgekopt. De Pever verzilvert bijna een assist van De Nauw (41’). Delannoy is op weg naar de lokale voorsprong maar wordt onderuit geschoffeld in de zestienmeter. Euvrard zet de penalty feilloos om (43’ 1-0).

Na de rust zijn duidelijk minder kansen te noteren. Op een corner van Hykaj scheert een schot van Lo Giudice de deklat (60’). De Lange kopt een voorzet van Lo Giudice voorlangs (61’). Malfroy trapt een venijnige schicht van Lo Giudice veilig in hoekschop (70’). Weer Lo Giudice slalomt zich handig doorheen de bezoekende defensie maar kan niet afwerken (80’). Lede dringt nog wat aan maar is te zwak om recht op puntengewin te claimen. Verdiende zege, zij het met een Arsenal-score. (Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Sompel, Euvrard, De Nauw, Delannoy, De Pever, De Lange, Hykaj (78’ De Guchteneire), Bliki, Lo Giudice, Deham (17’ Van Der Zyp)

Invallers: Engelbinck, Van Der Zyp, Van Peteghem, De Guchteneire

Opstelling KVC Jong Lede

Meulewaeter, De Landtsheer, Mertens, Verplancke (67’ geel, 78’ Cocquyt), Schollaert, Baevegems, Pieren, Meersschaut (65’ Joos), Malfroy (78’ Schockaert), Gijselinck, Hellinckx

 Invallers : Piro, Cocquyt, Joos, Schockaert

 

Scheidsrechters

 Stevens Tom