FC Lebbeke - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
6/10/2018 - 20:00
FC Lebbeke
2 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

2'
0-1
Pouillon
18'
1-1
Verhaeghe
79'
2-1
Van Hoof

Kaarten

38'
Van Peteghem
89'
Pouillon
90'
Hykaj

Wedstrijdverslag | 6/10/2018

FC Lebbeke - RFC Wetteren
2 - 1

 

De eerste nederlaag van dit seizoen is voor RFCW een feit. Een gelijkspel zou een juistere weergave zijn geweest, maar een ontgoochel(en)d RFCW trekt puntenloos richting Wetteren. In een veel zwakkere tweede helft kon FC Lebbeke op counter onverwachts scoren en RFCW was niet meer bij machte terug te slaan.

Het begint nochtans zeer goed voor de bezoekers. Pouillon is op de rechterflank sneller dan de jonge Moerenhout en verslaat Van Der Taelen met een laag schot (2’ 0-1). Lebbeke reageert en Van de Sompel moet een scherpe voorzet van J. Van Damme in corner glijden (12’). Even daarna is Verhoeven tijdig uit zijn kooi (13’). Een mooie solo van Pouillon levert enkel een hoekschop op (15’). Knullig balverlies van Lo Giudice op de middenstrook leidt tot de gelijkmaker. De Pauw zendt vanop rechts voor doel, Verhaeghe kopt via de deklat binnen (18’ 1-1). Na een hoekschop van RFCW countert Lebbeke snel, Van Hoof is sneller dan Deham maar zijn schot gaat nipt voorlangs (22’). Van Der Zyp knalt een teruglegger van Lo Giudice hoog over (23’). Verhoeven gaat goed plat in de voeten van de gevaarlijke Verhaeghe (25’) die wat later met een verre uithaal rakelings naast de staander besluit (32’). Verhoeven pakt een vrijschop vanop 25 m van Kurtulus (37’). Pouillon kopt onbegrijpelijk een knappe voorzet van Bliki naast (41’). Geen bezoekende voorsprong. Verhoeven voorkomt lokale voorsprong op een dichte poging van Kurtulus (42’). De laatste kans is voor aanvoerder Van Peteghem, maar de ex-Lebbekenaar schiet over doel (45’).                                                                                         

Rust 1-1.                                                                                                                                        

In de tweede helft daalt het tempo zienderogen en de 500 toeschouwers krijgen meer en meer slordig voetbal voorgeschoteld. Euvrard speelt nog met vuur als hij onorthodox terugspeelt op zijn doelman (53’). Verhaeghe mist dé kans als hij een verre botsende bal over het hoofd van Euvrard naast schiet (57’). Delannoy zet Van Peteghem op weg naar een goal, Van Der Taelen duwt in corner (58’). Bliki is iets te optimistisch met een ver schot, al even ver over (66’). Een solo van Van Peteghem spat uiteen op de vuisten van de Lebbeekse goalie (68’). Wat door heel Wetteren wordt gevreesd gebeurt in de 79’. Van Hoof schiet vanop randje zestienmeter genadeloos binnen (79’ 2-1). De tijd is te kort voor RFCW om daar nog iets aan te veranderen. De ingevallen Hykaj krijgt nog rood als hij het shirt van Kurtulus, op weg naar de 3-1, test op zijn degelijkheid (90’). (Klem DG)                                   

 

Opstelling FC Lebbeke

Van Der Taelen, De Wannemaeker, Van Damme K., Van Hoof (83’ Martens), Verhaeghe, Kurtulus, Gaye, Ben Abbes, De Pauw, Moerenhout (46’ Gyimah), Van Damme J.(77’ Amazou)                                                                                                                                                                                                                                                                                

Invallers: Aeyels, Amazou, Martens, Gyimah

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, Euvrard, Van Der Zyp (74’ De Nauw), Dellanoy, Van Peteghem (38’ geel), Pouillon (78' geel) De Guchteneire (74’ Hykaj), Bliki, Lo Giudice (80’ De Pever), Deham

Invallers: Engelbinck, De Nauw, De Pever, Hykaj (90’ rood)

Scheidsrechters

 Van Asch Thomas