RFC Wetteren - KVV Zelzate

Seizoen 2018-2019
Competitie
29/9/2018 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 1
KVV Zelzate

Doelpunten

52'
1-0
Euvrard
77'
1-1
Mertens

Kaarten

27'
Van der Zyp
67'
Bliki

Wedstrijdverslag | 29/9/2018

RFC Wetteren - KVV Zelzate
1 - 1

Onder ruime belangstelling eindigde dit Oostvlaams duel op een billijk gelijkspel. In een aangenaam kijkstuk kregen beide teams kansen om de zege binnen te halen, maar de 1-1 was uiteindelijk een logische einduitslag.

 

De eerste verre poging van Van Peteghem mist kracht (5’). Een schitterende doorsteekpas van Van Buyten brengt Notteboom oog in oog met Verhoeven. De Wetterse goallie redt al even schitterend (13’). Delannoy haalt uit met zijn linker, De Vleesschauwer pakt (14’). Een gestrekte verre pass van Van de Sompel laat Van Peteghem toe tot diep tegen de doellijn door te stoten, de Zelzaatse goalie grijpt de strakke voorzet van de Wetterse topschutter (16’). De Coninck ziet zijn schot na een knappe slalom doorheen de Wetterse defensie door een goede Verhoeven geweerd (22’). Ei zo na scoren de bezoekers als Grootaert een strak schot van Van Buyten gevaarlijk devieert (28’). Een verre volley van Notteboom richting oefenveld is de laatste kans voor Zelzate (32’) dat met snel en beweeglijk voetbal de evenknie is van RFCW.

Rust 0-0.

Trainer Devos voert twee wissels uit. RFCW komt vinniger uit de kleedkamer en al snel staat een lokale voorsprong op het scorebord. Eerst mist Delannoy na een borstkontrole op een kopstootvoorzet van Van Peteghem (49’) maar drie minuten later is het wel raak. Op een vrije trap van Delannoy voor doel wordt een afvallende bal in tweede instantie door Euvrard tegen de netten geknald (52’ 1-0). De bezoekers reageren via Van Buyten die zijn schotje nipt naast de staander ziet verdwijnen (55’). De Vleesschauwer redt languit een strakke schuiver van Delannoy (57’). Een dribbelsolo van Delannoy levert bijna de dubbele lokale voorsprong op. Zijn voorzet bereikt Bliki, wiens schot van zeer dicht door De Vleesschauwer met een voetveeg wordt gered (67’). Een moedig Zelzate gaat onverdroten op zoek naar de gelijkmaker. Eerst moet Verhoeven een scherp schot van ex-Wetteraar Cools-Ceuppens onschadelijk maken (67’) maar wat later staat Mertens, ook al een ex-Wetteraar, op de juiste plaats om de voorzet van Ampe hard tegen de touwen te knallen (77’ 1-1). Toch is RFCW nog dicht bij de driepunter maar Lo Giudice tikt een unieke kans ongelooflijk naast (85’). Van Peteghem probeert Hykaj te bereiken maar een sterke De Vleesschauwer gooit zich op het leer (87’). Een hoekschop van Delannoy wordt door De Nauw net over gekopt aan de tweede staak (89’). (Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Sompel, Euvrard, Van Der Zyp (46’ De Nauw), Delannoy, Van Peteghem, Pouillon (46’ De Pever), De Guchteneire, Bliki (67’ geel), Lo Giudice (86’ Hykaj), Deham,

Invallers: Engelbinck, De Nauw, De Pever, Hykaj

Opstelling KVV Zelzate

De Vleesschauwer, Quintelier (65’Ampe), Cools-Ceuppens, Blondeel (65’ Mertens), Grootaert, Vandenhende, Notteboom, Martens, Van Buyten, De Coninck (92’ Boogaard), Annor

Scheidsrechters

Schoenmaeckers Dirk