Avanti Stekene - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
23/9/2018 - 15:00
Avanti Stekene
0 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

2'
0-1
Van Peteghem
75'
0-2
Lo Giudice

Kaarten

37'
Mennes
72'
Bliki
78'
Delannoy
87'
Mag'Kavula

Wedstrijdverslag | 23/9/2018

Avanti Stekene - RFC Wetteren
0 - 2

RFCW heeft zich in een winderig en druilnat Stekene naar de top van de klassering gevoetbald.                                                                                                                                         Het klein terrein leek een nadeel voor de technisch sterke Wetteraars maar een vroeg doelpunt van kapitein Van Peteghem maakte het allemaal iets makkelijker. We waren nauwelijks twee minuten ver als Deham de bal naar Van Peteghem stak, die draaide heel knap rond zijn tegenstander, liep hem daarna gewoon uit zijn tred en schoot de bal haarfijn in de verste hoek. Stekene reageerde met kracht en inzet maar behalve een loeier van Mennes vanop 40 meter die op de deklat uiteen spatte had Verhoeven alleen wat bokswerk nodig om het gevaar te weren. Langzaam aan kwam Stekene meer in de wedstrijd maar RFCW prikte regelmatig tegen allemaal zonder echt doelgevaar. Vlak voor de pauze ging Van Peteghem neer in de zestienmeter maar ref De Bruyn wuifde de penaltyclaim weg.                                                                                                                                                                                              Ruststand 0-1.                                                                                                                                                                                                                                                                      Stekene kwam scherp uit de kleedkamer, Verhoeven hield al direct De Pau van de gelijkmaker en Franssens schoot de rebound net naast. Kort daarna gleed Deham een thuiskans in hoekschop. Stekene bleef ongeordend drukken maar Wetteren kreeg in de reactie de beste kansen. Op een klasseflits van de ingevallen De Pever kwam Van Peteghem maar een schoentip te kort en Daan zelf schoot op aangeven van Lo Giudice nipt naast. Na 75 minuten konden de boeken dicht. Mennes kopte de bal nogal onhandig tegen zijn eigen doelpaal en Lo Giudice legde de terugkaatser kalm binnen (0-2).                                                                                                                                                                                                                          Wedstrijd gespeeld, opdracht volbracht, verdiende driepunter mee naar Wetteren. (Hugo Dr)

 

 

Opstelling Avanti Stekene

De Grave, De Smet, Loriers, Mag'Kavula (geel 87'), De Wilde, Mennes (geel 37'), Van Gysel (Abbou 80'), Klippelaar, Franssens, De Pau, Mombers (De Rudder 55')

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, Euvrard, Van Der Zyp, Dellanoy (geel 78'), Van Peteghem, Pouillon (De Pever 65'), De Guchteneire, Bliki (geel 72'), Lo Giudice (De Nauw 82'), Deham

Scheidsrechters

De Bruyn Koen