RFC Wetteren - K.E. Wervik

Seizoen 2018-2019
Competitie
9/9/2018 - 18:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
3 - 1
K.E. Wervik

Doelpunten

27'
1-0
De Guchteneire
50'
1-1
Lambrecht
70'
2-1
(pen.) Van Peteghem
80'
3-1
Van Peteghem

Kaarten

11'
Pouillon
35'
Van de Sompel
37'
Van Der Zyp
48'
De Gryse
62'
Lambrecht
68'
De Guchteneire
83'
Vandeputte
89'
Loncke

Wedstrijdverslag | 9/9/2018

RFC Wetteren - K.E. Wervik
3 - 1

De eerste thuismatch van RFCW wordt voor 250 toeschouwers overtuigend en verdiend gewonnen door de Wetterse withemden. Wervik was een waardige tegenstander maar moest de wet van de sterkste ondergaan. Tot de zeventigste minuut prijkte een 1-1 stand op het scorebord, maar Van Peteghem en Co beslisten daar in de laatste twintig minuten anders over. Liefst acht gele kaarten, evenredig verdeeld, haalde een niet altijd zeer consequente ref boven ondanks het vrij sportieve duel.

De eerste kans is voor de bezoekers. Bouchart zet scherp voor, Populier kopt aan de tweede staander nipt over (2’). RFCW neemt al snel het initiatief over en zet de tabaksplanters meteen onder druk. Een botsende bal van De Guchteneire (5’) en een schot van Lo Giudice na een teruglegger van de ver doorgedrongen Pouillon, dat door Vancoillie in corner wordt geduwd (7’), vormen de eerste lokale dreiging. Vancoillie bokst een scherpe voorzet van Delannoy in veigheid (11’). De Guchteneire kopt met een krachtige stoot een corner van Delannoy tegen de touwen (27’ 1-0). Net voor de rust streelt een loepzuivere voorzet van Lo Giudice de haren van Delannoy (40’), die wat later zijn schot van zeer dicht ziet afgestopt door de Wervikse goalie (45’). Rust 1-0.

Wervik komt met veel goede moed uit de kleedkamer en stelt al snel gelijk. De lange Neve kan net niet bij een verre center van Volckerick (47’) en op een scherpe counter kan de vrijstaande Lambrecht Verhoeven verslaan (50’ 1-1). Trainer Devos grijpt in gooit de op de bank begonnen Van Peteghem en De Lange in de vuurlinie (53’). RFCW reageert kwik en de haarfijn getrapte corners van een goede Delannoy zorgen telkens voor gevaar. Eerst schiet De Guchteneire hoog over (54’), wat later kopt Van Der Zyp nipt over aan de tweede staander (55’). Een harde vrije trap van Vandeputte eindigt in de handen van een haast werkloze Verhoeven (59’). Zijn overbuur springt onder een hoge vrijschop van Delannoy door, een verraste Euvrard kopt over (63’). Een sterk spelend RFCW verhoogt de druk onder impuls van de twee offensieve vleugelbacks Deham en Van Der Zyp en een sterk middenveld met seizoenrevelatie Bliki, een zeer vaardige Delannoy en de iets defensievere De Guchteneire laten de Westvlamingen alle hoeken van het terrein zien. De Lange ziet zijn kopstoot naar de kruising gestopt (67’). De ref ziet een twijfelachtige haakfout binnen de zestienmeter en wijst naar de penaltystip. Een eerder handspel van een Wervikse verdediger had hij genegeerd. Van Peteghem zet de penalty zelf om (70’ 2-1). Tien minuten later is het over and out. Delannoy draait zich behendig vrij en zet Van Peteghem op naar de uitgesproken zege. De Wetterse spits omspeelt handig de uitgekomen Vancoillie en legt kalm in het lege doel (80’ 3-1). (Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Sompel, Euvrard (35’ geel), Van Der Zyp (37’ geel), Delannoy (90’ Hykaj), Pouillon (11’ geel, 53’ Van Peteghem), De Guchteneire (68’ geel), Bliki, Lo Giudice (53’ De Lange), Deham, Van Lierde,

Invallers: Engelbinck, Van Peteghem, De Lange, Hykaj

Opstelling K.E. Wervik

Vancoillie, Van Damme, Lambrecht (62’geel), Neve (71’ Loncke), Bouchart, Dutoit, Vandeputte (83’ geel), Volckaert (58’ Vandendriessche)Verstraete, Popelier, Pante (28’ De Gryse)

Invallers : Debuyck, Vandendriessche, De Gryse (48’ geel), Loncke (89’ geel)

Scheidsrechters

De Couvreur Hannes