Svelta Melsele - RFC Wetteren

Seizoen 2018-2019
Competitie
2/9/2018 - 15:00
Svelta Melsele
1 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

55'
1-0
Sinnaeve
69'
1-1
(pen.) Euvrard

Kaarten

26'
De Vos
33'
De Pever
69'
Van Den Wildenbergh
75'
Delannoy

Wedstrijdverslag | 2/9/2018

Svelta Melsele - RFC Wetteren
1 - 1

RFCW heeft vooral in de eerste helft de kansjes laten liggen om met voorsprong de rust in te gaan. Toen Melsele vroeg in de tweede helft scoorde, moest RFCW nog stevig knokken om een ruim verdiend gelijkspel uit de brand te slepen. Een niet altijd zo secure ref liet bovendien na de rust het scorebord en de klok uitschakelen. Een half gemiste start voor de Wetteraars, die toch als een ernstig kandidaat op de kampioenstitel worden aanzien.

Al meteen van bij de start neemt RFCW het initiatief. De kopstoot van Van Der Zyp op assist van Van Peteghem, die door Deham was afgezonderd op rechts (7’) en het afstandsschot van La Giudice (13’) verdienen een beter lot. Deze laatste schiet met zijn linker een voorzet van de ver uitgebroken Van Peteghem naast (24’). Een mooi afgezonderde Van Peteghem is alleen niet sterk genoeg om af te werken (27’) en mist één minuut later een uitgelezen kans op bezoekende voorsprong (28’). Een zeer offensief spelend RFCW met twee ver vooruit spelende flankverdedigers die haast altijd aanspeelbaar zijn, mist een tweede reuzekans als Delannoy, verrassend in balbezit gekomen, naast vlamt (34’). Melsele dreigt op het einde van de eerste helft via Van Osselaer, die over mikt (38’) en wat later op een secure Verhoeven stuit (43’).

Rust 0-0.                                                                                                                        

Van Peteghem kan net niet bij een scherpe voorzet van Deham (54’). Aan de overzijde is het wel raak. Een loepzuivere voorzet van Penneman wordt via een kopbal mooi verlengd door Sinnaeve (55’ 1-0). Twee minuten later scoort Melsele weer maar vanuit uitgesproken buitenspelstand (57’). RFCW moet nu een tandje bijsteken. Een duwfout in de grote rechthoek op Van Peteghem wordt door de zwakke ref als een schwalbe aanzien (62’). Nsumbu houdt Van Peteghem aan de tweede staander van een goal. De Wetterse spits moet gekwetst van het veld en wordt vervangen door Pouillon (65’). Een kopstoot van Van Der Zyp wordt van de doellijn geweerd (68’). Pouillon wordt binnen de zestienmeter gehaakt. Euvrard zet de penalty in twee keer om (69’ 1-1). RFCW gaat op zoek naar de zege maar mist drie kansjes op rij. Een ver schot van Deham verdwijnt in de armen van de thuisgoalie (82’), La Giudice scoort wel maar vanuit buitenspelpositie (86’) en Pouillon mistrapt zich wat ongelukkig als hij door Delannoy knap wordt aangespeeld (88’). Melsele komt nog het dichtst bij een driepunter maar Verhoeven pareert een knappe schicht van Volckerick (90’). In blessuretijd dropt La Giudice een vrijschop voor doel. Van den Wildenbergh bokst in veiligheid. (Klem DG)

 

Opstelling Svelta Melsele

Van den Wildenbergh (69’ geel), Nsumbu, Arewa, Sinnaeve, De Vos (26’ geel), Penneman (78’ Kabongo), Volckerick, Van Osselaer, Vinck, Hos, Smet

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Sompel, Euvrard, Van Der Zyp, Delannoy (73’ geel), De Pever (33’ geel, 75’ De Guchteneire), Van Peteghem (65’ Pouillon), Bliki, La Giudice, Deham, Janssens (75’ Van Lierde)

Scheidsrechters

Verschaeren Dylan