RFC Wetteren - KFC Sparta Petegem

Seizoen 2018-2019
Vriendschappelijk
26/8/2018 - 16:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 0
KFC Sparta Petegem

Wedstrijdverslag | 26/8/2018

RFC Wetteren - KFC Sparta Petegem
1 - 0

RFCW heeft met een beresterke prestatie zijn oefencampagne afgesloten. Het voetbalde voor de rust een nochtans hoger aangeschreven Petegem van het kastje naar de muur. Uitblinkers waren er genoeg maar het was vooral de puntgave ploegprestatie die indruk maakte.

Kansen waren er bij de vleet maar het tikkeltje geluk en een attente doelman Vandenbossche  hielden Delannoy, Lo Giudice, Van Peteghem en De Pever van een verdiende voorsprong.
Pas na 40 minuten kwamen de bezoekers ook de neus aan het venster steken. Joye knalde een vrijschop randje 16 meter via de Wetterse muur in hoekschop.
Het Wetterse antwoord kwam er direct daarna, Van Peteghem en Lo Giudice sneden doorheen de defensie maar weer bleef de nul op het bord.
Het laatste gevaar voor de rust kwam van de bezoekers maar Rienes Vanborm mikte de kans naast.
Na de rust was er meer evenwicht al bleef RFC de betere ploeg met de beste kansen. Van Petegehem spurtte al vlug iedereen voorbij maar zijn knal werd knap gered , de goed ingevallen Pouillon vond niemand om zijn schitterende ren af te werken en een vluchtschot van Bliki ging hoog over.
De vele wissels hadden daarna hun invloed op het spel. Het werd allemaal wat stroever en er kwamen nog nauwelijks mogelijkheden.
Tot minuut 83, De Ham duwde Van Steenkiste onderuit in de 16 en Joye mocht naar de stip.
Zijn nochtans goed getrapte elfmeter werd door Verhoeven met een supersave in hoekschop verwerkt.Klasse.
Wetteren kroop door het oog van de naald maar haalde toch nog de ruim verdiende zege binnen.
Pouillon zette de hele Petegem-defensie te kijk en bood de uitstekend gevolgde Delannoy de 1-0 op een schoteltje.
De Guchteneire kwam na alweer een knappe aanval nog dichtbij een tweede treffer en het laatste gevaar kwam van het duo Pouillon-Delannoy. (Hugo Dr)
 
 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven- Van De Sompel- Euvrard- Van Der Zyp- Delannoy- De Pever (De Guchteneire)- Van Peteghem- Bliki- Lo Giudice(Pouillon)- Deham- Janssens

Opstelling KFC Sparta Petegem

Vandenbossche- Verheuge(Stock)- Timmerman(Zymeri)- De Wulf- Denoulet(De Meyer)- Rienes Vanborm- Crispyn(Willemyns)- Joye- Blancke- De Coninck(Boussier)-
Anton Vanborm(Van Steenkiste)

Scheidsrechters

Bourdeaud'Hui Simon