RFC Wetteren - HO Kalken

Seizoen 2018-2019
Vriendschappelijk
22/8/2018 - 20:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 1
HO Kalken

Doelpunten

16'
0-1
(pen.) Van Guyse
79'
1-1
La Giudice

Kaarten

30'
Remue
58'
Criel
65'
De Bruyne

Wedstrijdverslag | 22/8/2018

RFC Wetteren - HO Kalken
1 - 1

In een aangename wedstrijd hielden de bezoekers uit Kalken tot tien minuten voor affluiten het hoofd boven water. Toen Hoger Op na een kwartier de score opende via een strafschop, verdedigde het die voorsprong met degelijk en slim afweerwerk. Kalken trok zich daarvoor geregeld met elf man in het eigen strafschopgebied terug en loerde geslepen op de counter. Toch bleef de Wetterse doelman nagenoeg werkloos.

 

Van Guyse doorbreekt de Wetterse defensie en wordt door Verhoeven gehaakt in de zestienmeter. Van Guyse zet zelf de strafschop om (16’ 0-1). RFCW gaat ijverig op zoek naar de gelijkmaker. Baele duwt een schot van Van Peteghem over de deklat (32’). De Pever mikt in volley een verre cross van Van Der Zyp over (35’). Het schot van La Giudice is iets te zwak (40’) en de krachtige kopstoot van Delannoy streelt de kruising (42’). Een mooie één-twee tussen Pouillon en Van Peteghem resulteert in een te verre voorzet (43’).

Rust 0-1.

Kalken voert na de rust drie wissels uit, RFCW houdt het voorlopig bij de startelf. Eenzelfde spelbeeld als in de eerste vijfenveertig minuten. Druk van de Wetteraars, stug verdedigen van de Kalkenaars. Van Peteghem krijgt de voorzet van Pouillon net niet onder kontrole (48’). Pouillon vergeet de vrijstaande Delannoy, zeer bedrijvig, aan te spelen en gaat zijn eigen kans (54’). La Giudice schiet een vrije trap in de grijpgrage handen van Baele (59’).

Verhoeven wordt toch een keer op de proef gesteld als hij het schot redt van De Brabander (ex-RFCW) (60’). HO trekt zich nu massaal terug in het eigen strafschopgebied, RFCW kan voorlopig geen bres maken. Het afstandsschot van een zeer goede Bliki is van iets te ver (75’). Een mooie collectieve Wetterse aanval over diverse stations resulteert uiteindelijk in de oververdiende gelijkmaker via La Giudice (79’ 1-1). Kalken spartelt nog even tegen als het schotje van Buyl via Janssens haast in het Wetterse doel verdwijnt (84’). Baele staat paraat als hij een schicht van La Giudice nipt naast de staander in corner glijdt (90’). (Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Sompel, Euvrard, Van Der Zyp (86’ De Guchteneire), Delannoy, De Pever (86’ Hykaj), Van Peteghem, Pouillon (60’ Janssens), Bliki, Lo Giudice, Deham

Opstelling HO Kalken

Baele, Remue (30’ geel), Vrijens, Van Wassenhove (46’ Van Bogaert), De Wolf (46’ De Brabander), Criel (58’ geel), Buyl, Van Guyse, Claerhout (57’ De Bruyne - 65’ geel), Poppe, Smekens (46’ Ozdemir)

Scheidsrechters

Verstraeten Simon