RFC Wetteren - UR La Louvière Centre

Seizoen 2018-2019
Beker van Belgie
5/8/2018 - 16:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 2
(strafsch 9 - 10)
UR La Louvière Centre

Doelpunten

29'
0-1
Felix
39'
1-1
Van Der Zyp
50'
2-1
Pouillon
53'
2-2
Bettaieb

Kaarten

34'
De Guchteneire
42'
Toure
56'
Van de Sompel
78'
Delbergue
83'
Van Der Zyp

Wedstrijdverslag | 5/8/2018

RFC Wetteren - UR La Louvière Centre
2 - 2 (strafsch 9 - 10)

RFCW verlaat met opgeheven hoofd de Beker van België. Met een 2-2 eindstand na negentig minuten en 30 strafschoppen als spectaculair slot moet het in La Louvière toch zijn meerdere erkennen. De Henegouwse bezoekers, in kompetitie in 2de amateurs aan de slag, legden constant een hoger ritme op en dwongen ook meer kansen af dan de Wetteraars, zodat de uiteindelijke zege niet onverdiend kan worden genoemd.

 

Na wat aftasten schiet Utshinga van ver huizenhoog over (12’). Van Lierde trapt veilig buiten als Verhoeven een ver schot van Dansoko lost (14’). Rechtsachter Van Den Kerkhof dringt diep door in de zestienmeter, zijn voorzet suist boven alle hoofden (23’). Wat later is het toch raak. Een als voorzet bedoelde trap van Felix dwarrelt in de verste hoek binnen.(29’ 0-1). Tien minuten later staan de bordjes gelijk. De Pever trapt een vrijschop voor doel, Van Lierde devieert, Van Der Zyp duwt binnen (39’ 1-1). Van Der Zyp kopt een verre voorzet van De Pever rakelings naast (44’).Op een snelle counter via Lwangi mist Bettaieb onbegrijpelijk, geen voorsprong voor de bezoekers.

Na de rust krijgt Pouillon van de mistastende en slecht uitkomende Cremers een cadeautje om U tegen te zeggen. Hij legt de bal in het lege mandje (50’ 2-1). Eerst mist de snelle Bettaieb nog een reuzekans (52’) maar een minuut later is hij de ganse lokale verdediging te vlug af. Hij omspeelt ook de uitkomende Verhoeven en legt beheerst binnen (53’ 2-2). Verhoeven komt gepast uit zijn kooi voor een dreigende Delbergue (54’). Op een zoveelste voorzet van Lwangi mist Bettaieb onbegrijpelijk de kans op een Waalse voorsprong (55’). Lo Giudice schiet een vrijschop ruim over (64’). Een dribbelnummer van Utshinga eindigt in de handen van Verhoeven (77’). La Louvière dringt RFCW terug op eigen helft, de Wetteraars loeren op de counter. Het blijft 2-2, strafschoppen moeten de beslissing brengen. Pas de 30ste penalty brengt de oplossing in een spannende strafschoppenreeks. (Klem DG)

Strafschoppen: 30 (eindstand 9 – 10)

RFCW: Euvrard (+), De Pever (-), Van Lierde (+), La Giudice (-), Pouillon (+), Van de Sompel (+), Bliki (+), De Nauw (-), Deham (+), Van Der Zyp (-), Verhoeven (-), Euvrard (+), De Pever (+), Van Lierde (+), Lo Giudice (-)

 La Louvière Centre US: Utshinga(+), Van Den Kerkhof (+), Toure (-), Sampaoli (-), Bettaieb (+), Lwangi (+), Herzallah (-), Poto Mees (+), Delbergue (-), Cremers (-), Utshinga (+), Van Den Kerkhof (+), Toure (+), Sampeoli (+), Bettaieb (+)

 

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Euvrard, Van Der Zyp (83’ geel), De Pever, Van Peteghem (46’ Lo Giudice), Pouillon, Hykaj (46’ De Nauw), De Guchteneire (34’ geel, 46’ Van de Sompel), Bliki, Deham, Van Lierde

Invallers: Engelbinck, Van de Sompel (56’ geel), De Nauw, Lo Giudice

Opstelling UR La Louvière Centre

Cremers, Van Den Kerkhof, Felix, Dansoko (72’ Poto Mees), Lwangi, Sampaoli, Utshinga, Herzallah, Delbergue (78’ geel), Toure (42’ geel), Bettaieb

Invallers: Alves Rosa, Blaudy, Poto Mees, Crea

 

 

Scheidsrechters

Verbeke Bert