RFC Wetteren - Beloften Zulte-Waregem

Seizoen 2018-2019
Vriendschappelijk
1/8/2018 - 20:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 2
Beloften Zulte-Waregem

Doelpunten

31'
0-1
Tailleu
32'
0-2
De Smet
90'
1-2
Hykaj

Kaarten

74'
Crine

Wedstrijdverslag | 1/8/2018

RFC Wetteren - Beloften Zulte-Waregem
1 - 2

RFCW liet een jonge speler van SK Lierse testen. Hij moest al na een uur wegens krampen worden vervangen in een aangename wedstrijd tussen twee bijwijlen goedvoetballende teams. Twee goals in cadeauverpakking deden de Wetteraars de spreekwoordelijke das om. Pas in de slotminuut kon RFCW tegen scoren.

Vanhaecke krijgt een open doelkans maar Engelbinck pakt (4’). RFCW dreigt via een zich knap vrijdraaiende Amasihohu, Bliki en La Giudice (10’). Even later mist Amasihohu voor open doel op kopbalvoorzet van Van Der Zyp (12’). Aarzeling in de Wetterse defensie leidt tot een kopbalgoal van Tailleu (31’ 0-1). Nog geen minuut later straft De Smet een slecht uittrappen van Engelbinck ongenadig af (32’ 0-2). Een mooie actie van La Giudice, die vanuit een scherpe hoek in de handen van De Ketelaere schiet (38’). De Smet draait een vrije trap net over de dwarsligger (44’).

Na de rust wordt op een gezapig tempo voortgespeeld en vallen nog weinig hoogtepunten te noteren. Even is RFCW op weg naar de aansluitingstreffer als de ingevallen Van Peteghem de hele Waregemse defensie te snel af is, maar hij besluit naast de verste staander, de ook al ingevallen Hykaj komt net iets te laat om nog af te ronden (76’). In de slotminuut wordt de Wetterse eer enigszins gered als een goede De Pever op rechts uitbreekt en Hykaj zijn assist van dicht kan afronden (90’ 1-2).(Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Engelbinck, Van de Sompel, De Nauw (66’ Deham), Euvrard (46’ Van Lierde), Van Der Zyp (46’ De Guchteneire), Ringoet, Bliki (46’ De Pever), Outters (46’ Pouillon), La Giudice (46’ Hykaj), Janssens, Amasihohu (55’ Van Peteghem)

Opstelling Beloften Zulte-Waregem

De Ketelaere, Cakir (34’Milokwa), Coopman, De Smet, Himpe, Vanhaecke, Pletinckx, Tailleu, Kassimi, Van Hecke, Zazoury

In de 60’ kwamen Thiel, Barry, Brants en Mbarga nog in.

 

Scheidsrechters

De Bruyn Koen