RFC Wetteren - KVE Drongen

Seizoen 2018-2019
Beker van Belgie
29/7/2018 - 16:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
5 - 1
KVE Drongen

Doelpunten

10'
1-0
Van Peteghem
14'
2-0
Hykaj
25'
3-0
Van Peteghem
30'
4-0
Van Peteghem
46'
4-1
Novo Rey
80'
5-1
Van Peteghem

Wedstrijdverslag | 29/7/2018

RFC Wetteren - KVE Drongen
5 - 1

 

Een voor de rust knap voetballend en gedreven RFC had op het half uur zijn schaapjes al op het droge. De Pever dirigeerde, Van Peteghem en Hykaj zorgden voor de doelpunten.

Na een eerste kans voor Hykaij kopte Pouillon de afgeweerde bal nog op de lat maar na 10 minuten lag het eerste ei in het mandje.

Wat gerommel in de zestien en Van Peteghem schoot kalm raak.

Amper 4 minuten later soleerde een weer knap spelende Hykai tussen de bezoekende verdedigers al waren het kegeltjes en legde kalm de 2-0 binnen.

Drongen kwam daarna even aandringen maar Verhoeven haalde de bal knap uit de voeten van de dreigende bezoekende spits.

Toen was het weer de beurt aan de razendsnelle Van Peteghem, eerst knalde hij overhoeks binnen en even later liep hij door de bezoekende defensie naar de 4-0.

Na 35 minuten hielden de Wetteraars even de adem in, Bekim Hykaj, schitterend bezig, moest gekwetst aan de knie vervangen worden. Hopelijk blijft het beperkt tot een vleeswonde.

Kort voor de rust kwam Van Peteghem dicht bij de 5-0 maar een knappe reflex van de doelman en de deklat hielden de score aan de rust op 4-0.

Na de pauze was het heel wat minder bij de thuisploeg. Drongen scoorde al vlug de eerredder langs  oude bekende Victor Novo Rey en vlak daarna knalde Samimi een open kans net naast.

Op het eerste echt thuisgevaar moesten we tot het uur wachten en kwam van ons centraal verdedigersduo. Euvrard zette voor, Van Lierde kwam een schoentip te kort om af te ronden.

Wetteren had de buit binnen maar duwde toch nog even door. Outters ging door op snelheid, legde klaar voor Van Peteghem die knalde op de lat en Dônmez kopte de terugkaatser naast.

Na 80 minuten stuurde Dônmez Van Peteghem mooi door de bezoekende defensie en de aalvlugge spits scoorde zijn vierde van de namiddag.

Met nog een kans voor Ringoet en een knappe redding van Verhoeven op poging van Pieters werd een sportieve wedstrijd zonder ook maar één gele kaart afgesloten.(Hugo D)

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Euvrard, Van Der Zyp, De Pever, Van Peteghem, Pouillon (67' Outters), Hykai (35' Dônmez), De Guchteneire (46' Ringoet), Bliki, Deham, Van Lierde.

Opstelling KVE Drongen

Vervaet, Renson, Baert, Van Lerbeirghe (46' De Block), Van Gysegem(63' De Man), Samimi (78' Van Acker), De Bruyne, De Rock, Novo Rey, Lambrecht, Pieters.

Scheidsrechters

 Filip Goossens