RFC Wetteren - KVK Ninove

Seizoen 2015-2016
Competitie
1/5/2016 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 3
KVK Ninove

Wedstrijdverslag | 1/5/2016

RFC Wetteren - KVK Ninove
2 - 3

Het fusieseizoen kon door een flauw RFCW beter worden afgesloten dan met een 2-3 nederlaag tegen een al even teleurstellend KVK Ninove. Het werd voor beide teams hoog tijd dat 2015-16 gedaan is. Zelfs de gouden shoes van Boone konden niet verhinderen dat de bezoekers in de slotminuut met de driepunter naar Ninove terugkeerden.

Snel is er een beslissende fase die het verloop van de wedstrijd zal beïnvloeden. Een stevig duel tussen Tharouniatis en Van Damme is schijnbaar minder ernstig dan gedacht (9’). De lokale doelman zal in de 20’ toch vervangen moeten worden. Vanderbeck lobt de eerste lokale kans over (10’) en de mee opgerukte Minne schiet de haast zekere openingstreffer van zeer dicht in de staalblauwe hemel (13’). Na een mooie cross van Van de Sompel naar Schouppe, die Janssens op weg zet, wordt deze laatste afgevlagd voor buitenspel (14’). Van Damme kan een ernstig misverstand tussen Minne en Tharouniatis niet afstraffen (20’). De lokale goalie wordt nog in dezelfde minuut vervangen na de botsing in de 6’min. Veldspeler Ysenbaert staat uitgerekend negen minuten tussen de staken als Van Damme beheerst in doel mag koppen (29’ 0-1). Boone trapt in volley ver over doel (43’).

Rust: 0-1

Copers‘schot wordt in hoekschop verwerkt (59’). Joren De Crick kopt die corner haast in eigen doel, wat hem bij de volgende hoekschop wordt nagedaan door een paniekerige Standaert. Vanderbeck mist een open kans op de gelijkmaker nadat eerst Boone, daarna Janssens worden afgeblokt (62’). Even later raakt Deham niet voorbij een goede Monné, die ook een hoge voorzet van diezelfde Deham uit de kruising tipt (’63). Ninove komt op een dubbele voorsprong als De Rouck Geeroms vindt die ongehinderd mag binnenknikken (68’ 0-2). Vanderbeck mildert snel als hij op ontsnapping beheerst naast een uitkomende Monné in doel plaatst (70’ 1-2). Hij doet dat enkele minuten later opnieuw als hij berekend over Monné in de kruising afrondt (75’ 2-2). Wat als een logisch resultaat wordt beschouwd en waarmee beide zwakke teams al lang tevreden waren, wordt in de slotminuut toch nog omgezet in een bezoekende zege. Gelegenheidsdoelman Ysenbaert trapt stuntelig in de voeten van De Rouck, die niet aarzelt om vanop 35 meter de wanhopig grijpende Wetterse doelman te lobben (90’ 2-3). De bijgevoegde speelminuten leveren geen echte doelkansen meer op, al kopt Vinck in een wanhoopspoging de laatste corner van Boone naast de verste staander. Ninove grijpt gevleid drie punten in een meer dan typische eindeseizoenmatch.

Opstelling RFC Wetteren

Tharouniatis (20’ Ysenbaert), Van de Sompel, Schouppe (54’ Turf), Boone, Vanderbeck, Copers, Minne (88’ Gacquerre), De Smit, Janssens, Deham, Vinck
Wisselspelers: Malfroy, Turf, Ysenbaert, Gacquerre

Opstelling KVK Ninove

Monné, Van Den Branden, De Wannemaeker, Standaert (89’ Claes), Bellon, Van Damme, Geeroms (85’ Bellemans), De Rouck, Hellinckx, De Crick Joren, Moyson (48’ De Crick Jelle)
Wisselspelers: Cools, Bellemans, De Crick Jelle, Claes

Scheidsrechters

Silvrants Sam