R. Knokke FC - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Competitie
24/4/2016 - 15:00
R. Knokke FC
4 - 2
RFC Wetteren

Wedstrijdverslag | 24/4/2016

R. Knokke FC - RFC Wetteren
4 - 2

Op het veld van de toekomstige kampioen – als de kustploeg op de laatste speeldag wint op het veld van FC Pepingen – heeft RFCW een behoorlijk resultaat neergezet tegen RFC Knokke, dat zijn nederlaag uit de heenronde (1-0 op Dasseveld) hiermee heeft rechtgezet.

Het begint al slecht voor de bezoekers als Demouge aan de tweede paal present is (6’ 1-0). RFCW kan niet veel gewicht in de schaal leggen en komt in de eerste helft haast niet in het stuk voor. Het mag blij zijn dat de score niet hoger oploopt dan 2-0 aan de rust. We noteren alleen Knokse kansen. Vervaeke en wat later Butsraen verkijken ze. Vervaeke vergeet na hoekschop opnieuw de lokale voorsprong te verdubbelen en Cobbaert mikt naast na een dubbelpass met Demouge. Pas in de 35’ scoort Savaete met een keihard schot na voorbereidend werk van Van Moeffaert.

Rust 2-0

Na de koffie scoort een gemotiveerd RFCW snel via de ingevallen Janssens, die Baert al na 20 min wegens kwetsuur had vervangen (50’ 2-1). Maar al even vlug wordt de kloof weer twee doelpunten via Butsraen (56’ 3-1). RFCW krabbelt nog even terug als Vanderbeck scoort vanop de strafschopstip na handspel (83’ 3-2) maar haast nog in dezelfde minuut gaat de vrijschop van Van Moeffaert binnen (84’ 4-2).

RFC Knokke verzekert zich met die zege van een promotie naar 2° amateurklasse. Voor de kampioenstitel is het nog een weekje wachten.

Opstelling R. Knokke FC

Pannecoucke, Vanraefelghem, Cobbaert, Van Der Heyden, Waeghe, Maljers, Savaete, Butsraen (89’ Stroo), Van Moeffaert, Demouge (46’ Persoons), Vervaeke
Wisselspelers: Paepe, Neve, Persoons, Stroo

Opstelling RFC Wetteren

Tharouniatis, Van de Sompel, Schouppe, Vanderbeck, Gacquerre, Turf, Minne, Yagan,  Baert (20’ Janssens), Ysenbaert (46’ Copers), Vinck (46’ Boone)
WisselspelersMalfroy, Janssens K, Boone, Copers

Scheidsrechters

Brinckman Jurgen