RFC Wetteren - KSCT Menen

Seizoen 2015-2016
Competitie
9/4/2016 - 20:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 3
KSCT Menen

Doelpunten

4'
0-1
G. Opbrouck
42'
0-2
S. Verbrugghe
55'
0-3
G. Opbrouck

Kaarten

20'
G. Opbrouck
28'
B. Vandaele
31'
K. De Smit
40'
S. Ysenbaert

Wedstrijdverslag | 9/4/2016

RFC Wetteren - KSCT Menen
0 - 3

Een ondermaatse prestatie van RFCW dat door de 0-3 zege van een evenmin sterk spelend Menen duidelijk wordt aangetoond. Men snakt en sleept zich letterlijk naar het einde van de kompetitie.

De match nochtans begint vlug en met wisselende kansen. Al snel wordt een eerste geschenkje uitgedeeld. Opbrouck mag ongehinderd met zijn linker aanleggen, Tharouniatis wordt overhoeks koudweg afgemaakt (5’ 0-1). Even daarvoor  kopt Ysenbaert een corner van Boone nipt over de kruising en houdt een glijdende Minne een dreigende Meulenyzer van een goal. Lavens dreigt met een kopstoot, Tharouniatis redt in hoekschop (10’). De Wetterse goalie belet in twee keer een ijverige Opbrouck het scoren (15’). RFCW heeft ruim veldoverwicht maar de snelle tegenstoten van de grensploeg zijn niet zonder gevaar. Schouppe (20’) en later Baert (31’) missen open doelkansen. Ysenbaert claimt een strafschop, maar int geel (40’). Verbrugghe krijgt een doelpunt op een schoteltje aangeboden door een flaterende Van de Sompel (44’ 0-2).

Rust 0-2

Na de koffie blijft RFCW in hetzelfde beddeken ziek. Wanneer een ongehinderde Vancraeyveld een assist van Meulenyzer voor de neus van Tharouniatis binnentikt (56’) is de match gespeeld. Kort daarvoor viseert Opbrouck het zijnet aan de verkeerde kant. RFCW reageert sloom, want zowel Copers, die een knappe assist van Baert mist (63’), en Schouppe, die er vanop 7m niet in slaagt een open doelkans te verzilveren na een sterke doorbraak van opnieuw Baert tot tegen de doellijn (69’), vergeten te scoren. De kansen om dichterbij te sluipen worden zo de nek omgewrongen. Eens te meer blijkt dat de efficiëntie tot scoren ondermaats blijft. Yagan probeert het van op afstand, Olievier gaat gepast plat (72’). Schouppe kan net niet languit bij een assist van Baert (80’) en Copers besluit nonchalant naast de verste staander (87’).

Opstelling RFC Wetteren

Tharouniatis, Van de Sompel (60’ De Corte), Schouppe, Boone (55’ Gacquerre), Copers, Minne, De Smit, Yagan, Baert,Ysenbaert (60’ Janssens), Deham, (73’ Janssens)
Wisselspelers: Malfroy, De Corte, Janssens, Gacquerre                                                                       

Opstelling KSCT Menen

Olievier, Kindt, Lavens, Vanaudenaerde, Vandaele, Meulenyzer, Verbrugghe (80’ Diallo), Opbrouck, Gekiere (73’ Allard), Vancraeyveldt, Mahieu (66’ Musenge)
Wisselspelers: Degruyter, Diallo, Allard, Musenge

Scheidsrechters

Vanlommel Mario